אני משתמשת בבסיס זה כבסיס להרבה מאד תבשילים איטלקיים וזה משדרג את המנות.
לבשר, לפסטה, לריזוטו ועוד.
מרכיבים:
3 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
1 סלרי עלים - ענפים - גבעולים מנוקים וקצוצים - או סלרי ראש קצוץ לקוביות
1 בצל - קצוץ דק
2 שיני שום - קצוצות
1 חופן פטרוזיליה - קצוצה דק
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לטגן את כל המרכיבים מספר דקות,...
מרכיבים:
1/2 כוס בצל שלוט - קצוץ דק
5 קישואים - קצוצים לפרוסות
מלח ים לבישול הפסטה ולרוטב
פלפל שחור לפי הטעם
1 פלפל צ'ילי - קצוץ דק
1 חבילה ספגטי - אני ממליצה על היצרן דה-צ'קו, מכל הפסטות היבשות בארץ, מצאתי אותה כטובה ביותר
1/2 כוס פרמזן - מגורר
100 גרם צנוברים - לקלות, תוך כדי ערבוב, כדקה במחבת בלי שמן, להיזהר,...
בקיצור, פסטה אלה פוטנסקה.
ניסיתי לבדוק את מקור השם "פוטנסקה" (פוטנה-זונה), מצאתי הרבה סיפורים ובחרתי לספר את זה שאהבתי, על בית הזונות האיטלקי בנפולי במאה ה-16, שהזונות בו הכינו לעצמן את מזונן, וזה כמובן הפסטה, כשהרוטב היה מורכב מכל מה שהיה במזווה.
הכל היה צריך להיות מהיר, אבל גם טעים.
מרכיבים:
500 גרם ספגטי - לבשל עפ"י הוראות היצרן
לרוטב
1/3...
מרכיבים:
4 עגבניות פרוסות
3 כדורי מוצרלה בופלו פרוסים
מלח ים לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי וגס, לפי הטעם
5 כפות שמן זית - יותר שמן - יותר טעים
2 כפות חומץ בלסמי
8 עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
מסדרים פרוסות העגבניות, המוצרלה והבזיליקום לפי התמונה.
מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ובלסמי.
מגישים מיד עם לחם טוב - והריר נוזל מתאווה.
אפשר גם לגוון עם עגבניות שרי שונות גם לטעם וגם...