Portfolio Category: בישול איטלקי

>

בסיס לבישול איטלקי

  אני משתמשת בבסיס זה כבסיס להרבה מאד תבשילים איטלקיים וזה משדרג את המנות. לבשר, לפסטה, לריזוטו ועוד. מרכיבים: 3 גזרים קצוצים לקוביות קטנות 1 סלרי עלים - ענפים - גבעולים מנוקים וקצוצים - או סלרי ראש קצוץ לקוביות 1 בצל - קצוץ דק 2 שיני שום - קצוצות 1 חופן פטרוזיליה - קצוצה דק 3 כפות שמן זית אופן ההכנה: לטגן את כל המרכיבים מספר דקות,...
קרא עוד
>

פסטה עם זוקיני

  מרכיבים: 1/2 כוס בצל שלוט - קצוץ דק 5 קישואים - קצוצים לפרוסות מלח ים לבישול הפסטה ולרוטב פלפל שחור לפי הטעם 1 פלפל צ'ילי - קצוץ דק 1 חבילה ספגטי - אני ממליצה על היצרן דה-צ'קו, מכל הפסטות היבשות בארץ, מצאתי אותה כטובה ביותר 1/2 כוס פרמזן - מגורר 100 גרם צנוברים - לקלות, תוך כדי ערבוב, כדקה במחבת בלי שמן, להיזהר,...
קרא עוד
>

פסטה עם אנשובי, עגבניות וזיתים – אפשר גם טבעוני

בקיצור, פסטה אלה פוטנסקה. ניסיתי לבדוק את מקור השם "פוטנסקה" (פוטנה-זונה), מצאתי הרבה סיפורים ובחרתי לספר את זה שאהבתי, על בית הזונות האיטלקי בנפולי במאה ה-16, שהזונות בו הכינו לעצמן את מזונן, וזה כמובן הפסטה, כשהרוטב היה מורכב מכל מה שהיה במזווה. הכל היה צריך להיות מהיר, אבל גם טעים. מרכיבים: 500 גרם ספגטי - לבשל עפ"י הוראות היצרן לרוטב 1/3...
קרא עוד
>

סלט עגבניות ומוצרלה – קפרזה

מרכיבים: 4 עגבניות פרוסות 3 כדורי מוצרלה בופלו פרוסים מלח ים לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי וגס, לפי הטעם 5 כפות שמן זית - יותר שמן - יותר טעים 2 כפות חומץ בלסמי 8 עלי בזיליקום אופן ההכנה: מסדרים פרוסות העגבניות, המוצרלה והבזיליקום לפי התמונה. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ובלסמי. מגישים מיד עם לחם טוב - והריר נוזל מתאווה. אפשר גם לגוון עם עגבניות שרי שונות גם לטעם וגם...
קרא עוד