מתכון שאפשר להפוך אותו לטבעוני, אם מחליפים את האנשובי בצלפיםמרכיבים:
6 עגבניות - להסיר את ראש העגבנייה (לשמור), לרוקן מהתוכן לקצוץ ולשמור להמשך.
3 פלחי אנשובי משומר מקופסא - או 2 כפות צלפים שטופים במים
3/4 כוס פירורי לחם
5 עלי בזיליקם קצוצים
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. להניח בכלי אפיה מרופד בדף אפיה, את חצאי העגבניות.
2. לערבב היטב את...
לאוהבי הארטישוק ולאלה שנמנעים מלגעת בו, כי הוא משחיר הידיים, מצאתי מוצר איטלקי - ארטישוק משומר בשמן זית. מעדן. אפשר לאכול אותו כמו שהוא, או להכין ממנו מעדנים אחרים, להכניס לפסטה, לריזוטו ולכל מתכון אחר, כיד הדמיון, ואת השמן לשמור לתיבול הסלטים.