סלט כרובית עם בייקון/פרושוטו

מרכיבים:
1 כרובית - מחולקת ל"פרחים", נקיה ומבושלת במי מלח
200 גרם בייקון - או פרושוטו, חתוך לקוביות קטנות. אפשר להחליף באווז
1 חבילה רוקט
100 גרם צנוברים - קלויים במחבת בלי שמן
לרוטב:
8 כפות שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי
2 כפית דבש - תלוי בטעם - חמצמץ או מתקתק
פלפל שחור - גרוס טרי וגס, לפי הטעם
מלח ים - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
1. לטגן במחבת את הפרושוטו - בלי שמן - עד להזהבה וקריספיות.
2. במקביל, לחלוט את הכרובית במים רותחים עם מלח למידת אלדנטה, כ-4 דקות ולהעביר למי קרח.
3. במחבת בה טוגן הפרושוטו, לטגן את הכרובית עם שאריות השמן של הפרושוטו, עד להזהבה.
4. לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב לרוטב סמיך ולהוסיף לכרובית.
5. לפזר מעל את הפרושוטו.
6. לערבב.
7. לקשט בצנוברים.
להגיש מיד

לשומרי כשרות - להחליף הבייקון באווז מעושן.

No Comments Yet.

Leave a comment