Portfolio Category: בישול צמחוני

>

מרק כרובית וקולרבי מוקרם

מרכיבים: 1 כרובית בינונית - נקייה מהקלח ומופרדת לפרחים 2 תפוחי אדמה - קוביות 2 קולרבי - קוביות 2 כרישה - החלק הלבן וקצוץ דק 50 גרם חמאה 1/2 כוס יין לבן 1 כף שמן זית 1 שמנת מתוקה לבישול (15%) מלח ים - לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם קורט אגוז מוסקט מים   אופן ההכנה: 1. להכניס לסיר את השמן והחמאה, הכרובית, תפוחי אדמה, קולרבי, כרישה ולטגן...
קרא עוד
>

כרובית שלמה בתנור

עם מינימום עבודה - מתקבל מאפה שחום, שנראה כמו חצי כדור, וטעים טעים. מרכיבים: כרובית - שלמה, נקייה מעלים ומבושלת במי מלח - חצי בישול לציפוי: 2 כפות מיונז - אפשר מיונז קל 1 ביצה 2 כפיות אבקת מרק בצל 1 שמנת חמוצה 2 שיני שום כתושות פלפל שחור לפי הטעם 0.5 כוס פירורי לחם אופן ההכנה: 1. מוציאים את הכרובית ממי הבישול ומניחים בצד להתקרר. 2. בינתיים...
קרא עוד
>

עוגת תפוחי עץ בכוסות אישיות

הכמות המוצגת היא לשש מנות המרכיבים ואופן ההכנה  לתפוחים: 4 תפוחי עץ ירוקים - חתוכים לקוביות 1X1 2 כפות סוכר 50 גרם חמאה 1/3 כפית קינמון 1/3 כוס צימוקים - לא חובה 1/3 כוס קשיו קלויים - קצוצים גס - לא חובה 1. לבשל כל המרכיבים, בלי הצימוקים והאגוזים, כ- 10 דקות עד שתפוחי העץ רכים ועדיין פריכים. 3. להוסיף הצימוקים והאגוזים, לערבב ולהניח בצד. לקרם: 1 קופסה שמנת...
קרא עוד
>

עוגת חמאה עם פירורים – ה”פיטר קיכן”

עוגת החמאה הייתה העוגה המסורתית אצלנו בבית ביום כיפור. מידי שנה, אבא ז"ל היה הולך לקונדיטוריה לודג'יאנקה ורק שם קנה אותה. לימים נמכרה הקונדיטוריה ליהודי תימני, ששימר את אופי הקונדיטוריה, ועוגת החמאה עדיין כונתה בשם "פיטר קיכן", שזה שמה באידיש. תחילת הצום ושבירתו היו עם עוגה זו. הערה: החמאה, החלב והביצים צריכים להיות בטמפרטורת החדר. העוגה נאפית בתבניות אינגליש קייק, משומנות בחמאה...
קרא עוד