Portfolio Category: בישול צמחוני

>

לחם סודה אירי מהיר

לחם מהיר ללא שמרים וללא התפחה. המרכיבים: 350 גרם קמח מלא 150 גרם קמח לבן 1/2 כף מלח 1/2 כף אבקת סודה לשתיה 30 גרם שמן 1 כוס ריוויון או יוגורט 1/2 כוס מים קרים 1/4 כוס קמח תירס - לפיזור מעל כיכר הלחם אופן ההכנה: 1. לערבב את כל החומרים הרטובים במקסר עם וו לישה. 2. לערבב החומרים היבשים ולהוסיף לחומרים הרטובים. 3. לערבל במקסר עד שנוצר כדור בצק. 4....
קרא עוד
>

שוקולטה

בלילות החורף הקרים, אין כמו משקה שוקולטה מנחם ומחמם לפני השינה. המתכון מתאים לשתי מנות. מרכיבים: 1.75 כוסות חלב 100 גרם שוקולד מריר - 70% מוצקי קקאו - חתוך 1/2 כפית תמצית וניל - מרוכזת 2 כפיות סוכר - לאוהבי המתוק להוסיף יותר סוכר ולהיפך 2 כפיות קורנפלור 1/4 כוס מים אופן ההכנה: 1. להכניס לסיר את החלב, השוקולד, הוניל והסוכר ולערבב עד שהשוקולד נמס. 2....
קרא עוד
>

בורקס חצילים

מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה המרכיבים: בצק עלים, או פילאס 2 חצילים - קלויים על האש או הגריל, קלופים ומעוכים 150 גרם גבינה בולגרית - אני מעדיפה של המאירי מצפת, או פנחס 1 תפוחי אדמה - מבושל ומעוך ולפירה 1 ביצה - טרופה עם כפית מים מלח - להזהר בכמות המלח, הגבינה מלוחה שומשום - לקישוט, לא חובה אופן ההכנה: 1. לפורר הגבינה, מיובשת...
קרא עוד
>

בורקס תרד

מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה המרכיבים: בצק עלים, או פילאס 800 גרם תרד טרי - שטוף ומיובש היטב 1 קוביה גבינה בולגרית - אני מעדיפה של המאירי מצפת, או פנחס 1 תפוח אדמה - מבושל ומעוך לפירה 1 ביצה - טרופה עם כפית מים שומשום - לקישוט, לא חובה 1 כף שמן מלח - לפי הטעם - להזהר עם כמות המלח, הגבינה מלוחה פלפל...
קרא עוד