Portfolio Category: מנות ראשונות

>

סלט כרובית עם בייקון/פרושוטו

קרא עוד
>

גלילות מצה עם כבד קצוץ שיכור לפסח

אז עלה בדעתי, וגם ניסיתי, להכין גלילות ממצה, הממולאות בכבד הקצוץ המסורתי. הדרך הלא קונבנציונלית להגשת המעדן הפולני הזה. נסו - גם יפה גם טעים וגם שונה וגם מתאים לפסח.
 
מרכיבים:
1 כרובית - מחולקת ל"פרחים", נקיה ומבושלת במי מלח
200 גרם בייקון - או פרושוטו, חתוך לקוביות קטנות. אפשר להחליף באווז
מרכיבים:
0.5 קילו כבד עוף - מנוקה מגידים... קרא עוד
>

דג מלוח כבוש משמאלץ הרינג

אבא ז"ל היה הולך כל שבוע לשוק הכרמל, ומביא מעדנים. לעתים היה מביא גם שמלץ הרינג ואמא ז"ל היתה ממהרת להכינו. אז מי, שבאמת אוהב את ההתעסקות באוכל, מוזמן להתנסות. דג כבוש כזה לא נמכר בשום חנות.
 
מרכיבים:
3 קרא עוד
>

קוגל ירושלמי

הקוגל הירושלמי הוא מעדן דתי-חרדי בטעם חריף מתוק ואינו נאכל כקינוח, אלא כתוספת, או בפני עצמו.
הוא נאפה כל הלילה - כמו חמין.
קרא עוד

מרכיבים:
500 גרם אטריות - דקות - לא פסטה. מבושלות לפי הנחיות היצרן.