Portfolio Category: מנות ראשונות

>

טוסט עם ביצה -קרוק מאדאם

בצרפת זה נקרא "קרוק מאדאם" ואם מכינים בלי ביצה, זה נקרא "קרוק מיסייה". חפשו את ההבדלים ולמה ??? מרכיבים: 8 לחם לבן - פרוס - מרוחות בחמאה. ניתן להכין מכל לחם 4 ביצים 4 גבינה צהובה - פרוסות 4 ירך חזיר - פרוסות שינקן (ניתן להחליף בפסטרמה) 50 גרם חמאה פלפל שחור אופן ההכנה: לקרוץ עם כוס 4 עגולים, ב- 4 פרוסות לחם, שיכילו הביצים. במחבת...
קרא עוד
>

גבינה מלוחה”המאירי” עם תרד וביצים

במקרר שלי יש תמיד גבינה מלוחה של "המאירי" מצפת, שניתן להשיגה בחנויות ברח' לוינסקי. ניתן כמובן להחליף בכל גבינה מלוחה אחרת. בתוספת ביצים ותרד מקבלים מעדן בלקני. מרכיבים: 1 יחידות גבינה בולגרית - קוביה, יבשה לחלוטין מנוזלים ופרוסה לפרוסות 8 יחידות ביצים חופן תרד סנפרוסט קצוץ שמן קנולה אופן ההכנה: למחבת גדולה להכניס שמן ולחמם, להוסיף הגבינה והתרד ועם מזלג לפורר ולטגן עד ששולי...
קרא עוד
>

סלט הביצים של אבא ז”ל (גהקטע ציבלה)

מרכיבים:
8 ביצים קשות
1 תפוח אדמה - מבושל בקליפתו, כך עשו זאת בתקופת הצנע. 
2 קרא עוד
>

גפילטע פיש

אף פעם לא הייתי מוכנה ללמוד ולהכין געפילטע פיש, מהחשש שזה נורא קשה וחוץ מזה, זה היה תפקיד מסורתי של אמא ז"ל, ומעולם לא חשבתי שכדאי לקחת ממנה את המתכון. משנפטרה אמא, החלטתי שיש להמשיך במסורת. את המתכון קבלתי מחברתי, הוספתי קצת משל עצמי, וקבלתי דגים שילדי טוענים "שזה בדיוק כמו של סבתא". מרכיבים: 1 קילו קרפיון - לבקש...
קרא עוד