בישול צמחוני

  • כדורי שוקולד שילדים וגם מבוגרים אוהבים

    כדורי שוקולד שילדים וגם מבוגרים אוהבים

    מרכיבים: 250 גרם ביסקויט - פתי בר, מפורר ביד 3/4 כוס סוכר 100 גרם חמאה - מומסת 1/2 כוס אבקת קקאו 2 כפיות תמצית וניל 50 גרם קוקוס -...

  • ממרח גבינה הונגרי – קורוזוט

    ממרח גבינה הונגרי – קורוזוט

    גם לפולנים יש את ממרח הגבינה הזה, אצלם הוא נקרא צפורוק. מרכיבים: 250 גרם גבינה לבנה - טוב טעם 50 גרם חמאה -...

  • מאפה חצילים בלקני עם רביכה ובמנות אישיות

    מאפה חצילים בלקני עם רביכה ובמנות אישיות

    מרכיבים: 2 חציל - מאורכים וחתוכים לאורך בעובי 1 ס"מ ומומלחים. להניח לחצי שעה להגרת הנוזלים. ליבש לצפות בקמח ולטגן. קמח...

  • אורז בתנור עם מיגוון פטריות מטובען

    אורז בתנור עם מיגוון פטריות מטובען

    מרכיבים: 1 כוס אורז בסמטי 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים 2 כפות אבקת מרק בצל 50 גרם חמאה - לטבעונים רבע כוס שמן קנולה...

  • סלט תרד או עלי מנגולד

    סלט תרד או עלי מנגולד

    מרכיבים: 300 גרם תרד - רצוי תורכי אפשר גם אחר. 2 יחידות קישוא - מגורר 3 יחידות כרישה - קצוצה דק - מהחלק הלבן בלבד...

  • טירמיסו בלי ביצים

    טירמיסו בלי ביצים

    הטירמיסו שלי נולד מכך, שכשבתי הייתה בהריון נאסר עליה לאכול ביצים "חיות" אלא מבושלות בלבד. מרכיבים: 2 יחידות שמנת מתוקה 2 יחידות...

  • סלט ברוקולי עם חמוציות

    סלט ברוקולי עם חמוציות

    בטיול הקולינרי שעשיתי בדורדון עם השף שלום שטרית, הכינה חברתי רוזה את הסלט שהפתיע את כל הסועדים. מין "אנדר דוג"...

  • קרם מסקרפונה ופירות יער

    קרם מסקרפונה ופירות יער

    את הקציפה הזו אני מכינה כל השנה ובכל פעם עם הפרי העונתי. "ברירת המחדל" הטובה ביותר בעיני היא הקציפה עם...

  • פריטטה עם עלי סלק, פטריות, זוקיני ותפוחי אדמה

    פריטטה עם עלי סלק, פטריות, זוקיני ותפוחי אדמה

    מרכיבים: 1 בצל - גדול וקצוץ דק 8 שיני שום - כתושות 1 חבילה מנגולד - מנוקים מהגבעול הלבן וקצוצים 4 קישואים - קלופים וקצוצים...