קרם מסקרפונה ופירות יער

את הקציפה הזו אני מכינה כל השנה ובכל פעם עם הפרי העונתי.
"ברירת המחדל" הטובה ביותר בעיני היא הקציפה עם מיגוון פירות יער כמו תות עץ, פטל אוסנה, פטל שחור אוכמניות ועוד...
מרכיבים:
250 גרם שמנת מתוקה
250 גרם מסקרפונה - להוציא מהמקרר ולהניח לה להגיע לטמפרטורת החדר
3 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל
150 גרם פירות יער - פטל, אוכמניות, תות עץ, תות שדה - תערובת של פירות
1 כף חומץ בלסמי מצומצם או סירופ בלסמי - לא חובה - לקישוט
2 כפות סוכר - לתערובת פירות היער
1 כף/ות ליקר הדרים - לתערובת פירות היער

אופן ההכנה:
1. לערבב פירות היער עם 2 כפות סוכר וגרנד מרנייה ולהכניס למקרר עד למועד ההגשה. הפירות יגירו עסיס מתוק שיוסיפו לטעם ולצבעוניות המנה.
2. להקציף המסקרפונה עם 2 כפות הסוכר ותמצית הווניל, להוסיף השמנת המתוקה ולהמשיך להקציף עד לקבלת קרם - להיזהר במידת ההקצפה כדי לא להגיע לחמאה.
להכניס למקרר עד להגשה.
להגשה - בגביעים לקינוח שקופים כדי לא להפסיד את יופי המנה.
מניחים בכל כלי פירות יער, מעל את המקצפת ומסיימים בעסיס הפרי ובקישוט של הזלפת מספר טיפות של סירופ בלסמי.

No Comments Yet.

Leave a comment