פסטה טבעונית עם שעועית לבנה

בטיול קולינרי שעשיתי בחבל פוליה שבאיטליה, עם השף שלום שטרית, אכלתי את הפסטה הזו, שהייתה עוצרת נשימה ושונה.

המרכיבים:

500 גרם פסטה - אני אוהבת פסטה אורקייטה

1.5 כוסות שעועית לבנה - מושרית כל הלילה

3 בצלים גדולים - קצוצים

150 גרם ארטישוק בשמן זית - חתוך

150 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית - חתוכות

12 עגבניות שרי - חצויות

1/3 כוס שמן זית

מלח ים לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

מים

 

אופן ההכנה:

  1. להכניס הבצל עם השמן לסיר ולטגן עד שנעשה זהוב פלוס.
  2. להוסיף את השעועית ומים עד לכיסוי השעועית ועוד קצת - זה בסיס הרוטב.
  3. לבשל את השעועית עד שנעשית רכה, לערבב מידי פעם ולהוסיף מים, אם צריך.
  4. כשהשעועית רכה ויש בה מספיק נוזלים לרוטב, להוסיף הארטישוק, העגבניות המיובשות, עגבניות השרי מלח ופלפל.
  5. לבשל על להבה נמוכה כ- 20 דקות נוספות, לטעום ולתקן הטעמים.
  6. במקביל, לבשל את הפסטה במי מלח, לפי הוראת היצרן.
  7. לסנן הפסטה ולהעבירה לרוטב, לערבב ולהגיש.

 

No Comments Yet.

Leave a comment