בטיול קולינרי שעשיתי בחבל פוליה שבאיטליה, עם השף שלום שטרית, אכלתי את הפסטה הזו, שהייתה עוצרת נשימה ושונה.
המרכיבים:
500 גרם פסטה - אני אוהבת פסטה אורקייטה
1.5 כוסות שעועית לבנה - מושרית כל הלילה
3 בצלים גדולים - קצוצים
150 גרם ארטישוק בשמן זית - חתוך
150 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית - חתוכות
12 עגבניות שרי - חצויות
1/3 כוס שמן זית
מלח ים לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מים
אופן ההכנה:
- להכניס הבצל עם השמן לסיר ולטגן עד שנעשה זהוב פלוס.
- להוסיף את השעועית ומים עד לכיסוי השעועית ועוד קצת - זה בסיס הרוטב.
- לבשל את השעועית עד שנעשית רכה, לערבב מידי פעם ולהוסיף מים, אם צריך.
- כשהשעועית רכה ויש בה מספיק נוזלים לרוטב, להוסיף הארטישוק, העגבניות המיובשות, עגבניות השרי מלח ופלפל.
- לבשל על להבה נמוכה כ- 20 דקות נוספות, לטעום ולתקן הטעמים.
- במקביל, לבשל את הפסטה במי מלח, לפי הוראת היצרן.
- לסנן הפסטה ולהעבירה לרוטב, לערבב ולהגיש.