לאוהבי החצילים - תבשיל שהוא מעדן.
זהירות - הרוטב "מבקש" הרבה לחם לבן אחיד, או חלה.
מבית היוצר של חמותי היווניה.
מתכון שניתן להמירו לצמחונים
מרכיבים:
8 חצילים - גדולים, בלי גרעינים, קלויים וקלופים ומנוקזים מהנוזלים המרים, וקצוצים
400 גרם רסק עגבניות
קורט סוכר
1/2 כוס מים - לדילול הרוטב
1 קילו בשר בקר טחון
1 בצל - מגורר לקציצות
1 תפוח אדמה - מגורר לקציצות
2 ביצים - לקציצות
4-5 כפות שיבולת שועל - קואקר - לקציצות - או פירורי לחם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן
אופן ההכנה:
לקציצות
ללוש בידיים הבשר, בצל, תפוא"ד, ביצים, פירורי לחם, מלח ופלפל
עד לקבלת תערובת אחידה ולא דביקה ולטגן הקציצות.
רוטב החצילים
1. לסיר גדול (שיכיל הקציצות בשכבה אחת) להכניס 5 כפות שמן, החצילים הקלויים
והמנוקים ולבשל כ- 5 דקות תוך ערבוב בכף עץ ומעיכת החצילים.
2. להוסיף המים, הרסק, מלח, פלפל שחור וסוכר לערבב היטב ולבשל כרבע
שעה על אש נמוכה.
3. לסדר הקציצות בסיר כך שתהיינה בשכבה אחת ומכוסות ברוטב החצילים.
4. לבשל כשעה על אש נמוכה, ולבדוק מידי פעם שיש מספיק נוזלים והרוטב לא נשרף.
5. לתקן התיבול במידת הצורך ולהגיש בלי תוספת, אלא לחם בלבד. רוטב החצילים הוא מעדן.
הרוטב צריך להיות מאד סמיך ולא נוזלי.