בצק לבוריקיטס – מבית היוצר של חמותי היווניה

מרכיבים:
5 כוס קמח לבן
1 כוס שמן קנולה
1 כוס מים
קורט מלח
1 ביצה - טרופה עם כף מים

 

אופן ההכנה:
לחמם את השמן, להוסיף את המלח ולהתחיל להוסיף את הקמח תוך ערבוב מתמיד - כמו בצק לפחזניות.
להעביר את הבצק למיקסר וללוש תוך הוספת המים בהדרגה. כמות המים היא עד לקבלת בצק.
לרדד חצי מהבצק על נייר אפיה (הבצק נקרע וזה בסדר, אפשר להדביק)ולהעביר לתבנית בגודל 30X40 ס"מ.
לכסות במילוי האהוב עליכם ולכסות בשכבת בצק נוספת. להכניס את שולי הבצק בצידי התבנית.
למרוח מעל את הביצה ולסמן בסכין את ריבועי המנות, להקלת החיתוך אחרי האפיה.

אפשרויות למילוי בלקני אמיתי:
גבינה בולגרית עם תפוחי אדמה
גבינה בולגרית עם קשקבל
גבינה בולגרית עם תרד
גבינה בולגרית עם חצילים קלויים
ומלך המילויים הוא הבשר הטחון

No Comments Yet.

Leave a comment