בשר סינטה כבוש במלח גס – “ברזאולה”

מתאים למנה ראשונה בפני עצמה המוגשת עם מיגוון עלים ירוקים, או לאחד מסוגי המזטים המוגשים בראשית הארוחה, רצוי עם אוזו וקרח או וודקה או כל תחליף אלכהולי אחר.
הברזואלה היא בעצם בשר מיובש, כבוש ולא מבושל.
תהליך ההכנה קל ביותר וחבל לא לנצל מתכון מדהים עם מינימום השקעה.

מרכיבים:
1.5 קילו סינטה בקר - מיושן ומנוקה מגידים ושומן
1 קילו מלח גס
2.5 כפות פלפל שחור גורס טרי וגס
3 ענפי תימין
0.75 כוס סוכר
בד מוסולין או חיתול נקי או גזה - קונים בחנויות בישול

אופן ההכנה:
1. מעסים היטב את הבשר עם הפלפל השחור והתימין.
2. עוטפים היטב את כל הנתח בבד המוסולין.
3. מערבבים את המלח והסוכר.
4. מפזרים שליש מהכמות בתחתית הכלי, מניחים מעל הבשר ומפזרים יתרת תערובת המלח והסוכר על הבשר. לפזר היטב שכל הבשר יהיה מכוסה.
5. מניחים משקולת על הבשר ומכניסים למקרר לשתי יממות.
6.בודקים בלחיצת אצבע אם הבשר התקשה, ואם אכן התקשה הוא מוכן.
7. הבשר מוכן כשהוא קשה ויבש.
8. בתום התהליך מנקים הבשר מהמלח מסירים המוסולין ושומרים במקרר בניילון נצמד.

להגשה:
פורסים פרוסות דקות מאד זורים מעל שמן זית, פלפל שחור גרוס, מעט מלח ים, תלתלי פרמזן ועלי גרגר הנחלים/רוקט/עלי סלק - שמזליפים עליהם שמן זית, חומץ בלסמי וקורט מלח.

בתיאבון

No Comments Yet.

Leave a comment