חמין בלי שעועית

הוא יצא יפיפה, הוא היה מעודן, הגוון שלו היה בצבע ברונזה, כל מי שראה אותו רצה גם לקחת אותו, לטעום אותו, ולהתענג עליו - כל התיאור הזה הוא עבור החמין ולא שום דבר אחר.
 
מרכיבים:
1 כוס חיטה - ממוינת ושטופה היטב
1 כוס עדשים חומות - ממוינות ושטופות היטב
5 יחידות כרעיים עוף - נקי מהעור והשומן, או בשר
4 כפות אבקת מרק בצל - גדושות
מלח ים - להזהר בכמות המלח - יש אבקת מרק
פלפל שחור - גרוס, לפי הטעם
מים - לכיסוי המרכיבים בסיר ועוד 2 ס"מ בגובה הסיר
ביצים - כמה שרוצים - לא חובה
  

אופן ההכנה:
להכניס לסיר גדול, שניתן להכניסו לתנור, את החיטה, העדשים והמים. להוסיף אבקת מרק, מלח ופלפל ולערבב היטב עד שלא יהיו גושי אבקת מרק.
להוסיף את העוף והביצים ובמידת הצורך עוד מים, עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ בגובה הסיר. לכסות.
להביא לרתיחה ולהעביר לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, להוריד הטמפרטורה ל- 100 מעלות.
לבדוק אחרי 3 שעות שיש מספיק נוזלים.
לאפות כ- 7 שעות.

No Comments Yet.

Leave a comment