עוף בתנור עם אורז

אם חמותכם מודיעה שהיא מגיעה בעוד שעתיים, ואתם ממש עסוקים ואין לכם פנאי ו/או רצון להשקיע, אז יש פטנט שדורש חמש דקות עבודה ואח"כ מבלה בתנור כשעתיים.
חמותכם תוקיר לכם תודה ותבקש את המתכון. 

המתכון ממטבחה של עפרה, חברתי.
מרכיבים:
4 יחידות כרעיים עוף - הרגל מופרדת (פולקה)
1.5 כוסות אורז בסמטי - שטוף ומסונן
1 כוס אורז מלא - שטוף ומסונן
5 כוסות מים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פפריקה - לפי הטעם
3 כפות אבקת מרק בצל
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
למרוח תבנית פיירקס בשמן זית. להכניס את שני סוגי האורז מעורבבים. לסדר מעל את העוף עם העור כלפי מעלה.
לערבב המים עם מלח, פלפל ואבקת מרק בצל ולשפוך מעל העוף.
לפזר מעל פפריקה.
לכסות בנייר עוף ולאפות בתנור מחומם (180 מעלות) כשעתיים, עד
שהעוף רך. להוריד נייר הכסף ולהמשיך לאפות עד שהעוף מזהיב.

No Comments Yet.

Leave a comment