כדורי ריזוטו ממולאים במוצרלה – סופלי

בארץ השתרש שמו של מעדן איטלקי זה כארנצ'יני. ארנצ'יני ממולא בבשר ואילו מעדן זה נקרא סופלי, שהוא ממולא בכדור מוצרלה .
ניסיונות רבים עשיתי עד שקבלתי את התוצאה הסופית המוצגת בפניכם כאן.
הרבה עבודה אבל מאד משתלמת.

מרכיבים:

2 כוסות אורז ריזוטו - רצוי ארבוריו
75 גרם חמאה
5 כוסות ציר ירקות - רותח - או ציר בשר או ציר עוף, או סתם מים רתוחים
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כף רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם - גרוס טרי וגס
1 ביצים
30 יחידות מוצרלה - מיני כדורי מוצרה, או ועדיף כדורי מוצרלה בופלו חתוכים לפיסות
3/4 כוס פרמזן - מגורר
4-5 ענפי טימין - רק העלים
100 גרם קמח - לציפוי הכדורים
100 גרם פירורי לחם - לציפוי הכדורים
שמן קנולה לטיגון עמוק
1 ביצה - טרופה

לרוטב העגבניות :

3 שיני שום כתושות
800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
1/4 כוס גרפה או וודקה
2 ענפים תימין - רק העלים
5 עלים מרווה - להוציא מהרוטב לפני ההגשה
1/2 כוס מים
1 כוס שמנת לבישול
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
בזיליקום לקישוט המנה

אופן ההכנה:

בישול הריזוטו:
1. להמיס 50 גרם חמאה עם שמן הזית.
2. להוסיף האורז ולטגן מספר דקות.
3. להוסיף עלי התימין ורסק העגבניות.
4. להוסיף היין, תוך ערבוב מתמיד עד לספיגת הנוזלים.
להמשיך כך ולהוסיף ציר הירקות, חצי כוס בכל פעם, תוך ערבוב
מתמיד ועד לספיגת הנוזלים אחרי כל כוס.
5. מסירים מהאש, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים 3/4 כוס פרמזן
ויתרת החמאה מערבבים ומצננים.
6. מוסיפים הביצה 1 כף קמח, מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת דביקה, שניתן
יהיה ליצור ממנה כדורים, עם ידיים רטובות.
מצננים כשעתיים במקרר.

הכנת הכדורים (ניתן להכין יום קודם):
1. צרים כדורים ולכל כדור אורז מחדירים כדור מוצרלה וסוגרים היטב.
2. מגלגלים כל כדור בקמח, ביצה טרופה ובפרורי לחם.
3. מסדרים הכדורים על מגש ומצננים שוב כשעה.
4. לפני ההגשה מטגנים בשמן עמוק.

רוטב העגבניות:
1. לחמם השמן, להוסיף השום, לערבב וכעבור כדקה להוסיף
העגבניות, התימין והמרווה והוודקה ולבשל על להבה קטנה כ- 5
דקות תוך ערבוב. להוסיף המים ולהמשיך לבשל, תוך ערבוב כ- 5
דקות נוספות.
2. לתבל במלח פלפל וסוכר.
3. להוסיף השמנת לבישול ולבשל כ- 7 דקות נוספות לצמצום הרוטב,
לתקן התיבול לפי הצורך והטעם האישי.
4. לרסק הרוטב בבלנדר מוט, לקבלת רוטב חלק.

ההגשה:
מרפדים כל צלחת בשלולית קטנה של רוטב עגבניות איטלקי חם.
מניחים 2 כדורים, מקשטים בכלי בזיליקום ומגישים חם הישר מהמחבת.

מתכון שווה שוקוצר מחמאות.

בתיאבון

No Comments Yet.

Leave a comment