מפרום – תפוחי אדמה ממולאים בבשר

מתכון מבית היוצר של שכנתי הטריפוליטנית והבשלנית.

מרכיבים:

300 גרם בשר טחון
1 בצל - מגורר
חופן פטרוזיליה - קצוצה
5 תפוחי אדמה
1 ביצה - טרופה לתערובת הבשר
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
1 ביצה טרופה - לטיגון המפרום
1/4 כוס קמח
שמן קנולה - לטיגון המפרום
1 כוס מים

אופן ההכנה:

1. לערבב היטב בשר, פטרוזיליה, בצל, ביצה, מלח ופלפל שחור.
2. לקלוף תפוחי האדמה ולהכין פרוסות חצויות בעובי כסנטימטר כל חלק
כל פרוסה חצויה לשניים, לא עד הסוף, כך שכל פרוסה היא בת 2 סנטימטר.
לתבל תפוחי האדמה במלח ופלפל שחור.
3. למלא התפוחי האדמה בתערובת הבשר, להזהר ששני החלקים לא יפרדו.
4. לחמם היטב השמן, לטבול כל מפרום בקמח ובביצה ולטגן מכל הכיוונים עד להזהבה.
5. לתוך סיר רחב לסדר המפרום בשכבה אחת, להוסיף המים ולתבל לפי הטעם,
ולבשל על להבה נמוכה כשעה ועד שתפוחי האדמה רכים.

 

No Comments Yet.

Leave a comment