מרק ירקות עשיר ומנחם

מרכיבים:

2 בצלים – קצוצים לקוביות קטנות
2 קבנוס - פרוסים - לטבעונים קבנוס מנדי, או לוותר
2 כרישות, החלק הלבן בלבד – חתוכות לקוביות
1 ראש סלרי – חתוך לקוביות
1 קולרבי – חתוך לקוביות
2 גזרים – חתוכים לקוביות
2 קישואים – חתוכים לקוביות
1/3 ראש כרוב לבן/אדום – חתוך לפרוסות דקות
2 תפוחי אדמה גדולים – חתוכים לקוביות
150 גרם תרד – חתוך גס
1/2 ראש כרובית קטנה – מופרדת ל"פרחים" קטנים
1 קופסה עגבניות פולפה או פאסטה - עגבניות טריות בלי חומרים משמרים
מיץ מחצי לימון
3 עלי מרווה
1 ענף קטן רוזמרין
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס אורז
מלח ים – לפי הטעם
פלפל שחו גרוס – לפי הטעם
מים

אופן ההכנה:

1. לטגן את הקבנוס בשמן זית, עד שנעשה קריספי, ולהוציא מהסיר.
2. באותו סיר, לטגן הבצל עד שנעשה שקוף, להוסיף הכרישות ולהמשיך לטגן עד שהבצל מזהיב קלות.
3. להוסיף לבצל את כל יתר הירקות והאורז, להוציא התרד, לערבב ולבשל 10 דקות תוך ערבוב.
4. להוסיף המים, כמות המים בהתאם למידת סמיכות המרק שאתם אוהבים והפולפה/פסאטה.
5. לבשל המרק עד שהירקות רכים, להוסיף התרד ולבשל עוד 5 דקות.
6. להמליח, לפלפל לפי טעמכם, להוסיף מיץ הלימון, לטעום ולתקן טעמים.
7. להגיש עם הקבנוס מפוזרים על המרק.

No Comments Yet.

Leave a comment