מרק סלמון

את המתכון הזה קבלתי מחברתי הטובה זהבה, בטיולה בלפלנד.
את המרק החם והמזין הזה אכלה בחוות איילים בשם Sieriporo.
זהבה מבינה באוכל, ואני מצרפת את המתכון, כפי שקבלה משף המסעדה.

המתכון הוא ל- 4 מנות.

מרכיבים:

250 גרם סלמון – נקי מעור ועצמות, וחתוך לפיסות קטנות.
2 בצלים – קצוצים לקוביות
2 ענפי סלרי – חתוך לפרוסות דקות
2 תפוחי אדמה גדולים – חתוכים לקוביות
2 גזרים – חתוכים לקוביות
75 מ"ל שמן קנולה
2 כפות קמח
5 כפות חלב, או שמנת לבישול
2 כוסות חלב/שמנת לבישול – תלוי במידת סמיכות המרק שאתם אוהבים
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. לטגן הבצל עם השמן עד שנעשה שקוף מוזהב.
2. להוסיף לבצל את הקמח ו- 5 כפות החלב/שמנת לבישול, לבשל על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת רביכה אחידה ובלי גושים.
3. להוסיף את יתרת החלב ולערבב היטב כדי שלא יהיו גושים.
4. להוסיף למרק את תפוחי האדמה, הסלרי והגזר, ולבשל עד שהירקות
רכים.
5. להוסיף הדגים ולבשל כחמש דקות.
6. להוסיף מלח ופלפל, לערבב, לטעום ולתקן הטעמים.
7. כאן המקום להוסיף עוד חלב, או שמנת לבישול, אם אוהבים מרק לא סמיך.
לבשל על אש קטנה, עד לרתיחה של המרק, ולתקן שוב טעמים.
8. להגיש עם קישוט של עלי שמיר לחם טוב.
9. בתיאבון.

No Comments Yet.

Leave a comment