מרק שמנת

המרק של אמא ז"ל.
אין כמו מרק השמנת הקר, בעל שני המרכיבים, לימי הקיץ החמים. הכנתו אורכת דקות ספורות בלבד.
אנחנו נוהגים לאכול אותו עם לחם וחמאה ולא להוסיף לו כלום, שום תבלין, להוציא מלח ופלפל לבן.
מרכיבים:
5 תפוחי אדמה - קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
מים
4 גביעים שמנת חמוצה - 15% שומן מספיק
מלח ופלפל לבן - לפי הטעם

אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה במי מלח.
כמות המים צריכה להיות עד לכדי כיסוי תפוחי האדמה ועוד 2 ס"מ.
כשתפוחי האדמה רכים, מכבים את האש ונותנים למרק יחד עם תפוחי האדמה להתקרר במקרר.
מעבירים לכלי מעט ממי בישול תפוחי האדמה ומערבבים פנימה, היטב, את השמנות עד שלא יישארו גושי שמנת.
מחזירים לסיר ומערבבים בזהירות ומתבלים במלח ופלפל שחור.
טועמים ומתקנים טעמים.
מכניסים למקרר לכ- 6 שעות, המרק צריך להיות קר מאד ואז הוא גם מקבל טעם חמצמץ עדין מהשמנת. ביום למחרת הוא אפילו טוב יותר.

לצילום קושטה המנה בירקות טריים, אנחנו אוהבים לאכול את המנה בלי הקישוט ועם לחם טוב וחמאה.

 

No Comments Yet.

Leave a comment