מרק לחם טוסקני – “ריבוליטה”

הסתו כבר כאן ואנחנו לפני החורף.
מרק-נזיד זה הינו מהיר, טעים ומשביע גם כארוחה בפני עצמה.
מרכיבים:
 6 פרוסות טוסטים מלחם לבן לא טרי
1 חבילה קייל פרוס גס - או 1/3 כרוב לבן פרוס דק
2 כוסות שעועית לבנה סנפרוסט
2 תפוחי אדמה חתוכים קוביות
1 סלרי ראש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות דק
3 גזרים חתוכים לקוביות
1 בקבוק פסאטה - עגבניות מרוסקות (700 גרם)
1 בצל קצוץ. בזיליקום לקישוט המנה5 כוסות מרק ירקות צח - אפשר גם מים עם מעט אבקת מרק ירקות6 כפות שמן זית
פרמזן לקישוט המרק - לטבעונים תחליף פרמזן של וגה
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - טחון טרי, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מכניסים לסיר את הבצל, השום הגזר והסלרי עם השמן ולהזהיב מעט - זהירות השום נשרף בקלות.
2. במקביל להכניס את פרוסות הלחם לגריל לקלייה, או למצנם.
3. מוסיפים לשום ולסלרי את הקייל, שעועית, תפוח אדמה, מלח ופלפל ומבשלים מספר דקות תוך ערבוב.
4. מוסיפים את הנוזלים והעגבניות ומבשלים עד שהכל רך - כחצי שעה.

מגישים את המרק, מניחים בצלחת טוסט ומעליו מוזגים המרק, מטפטפים מספר טיפות שמן לצלחת ומקשטים בבזיליקום ובפרמזן.

No Comments Yet.

Leave a comment