סלט גרעיני כוסמין – פארו

סלט זה אכלתי בניו יורק אצל בתי. היא השתמשה בדגן, בשמו האיטלקי "פארו" הנחשב לאחד מסוגי הדגן העתיקים, ובארץ נמכר כגרעיני כוסמין, דגן זה דומה מאד לגרעיני חיטה, ואכן המתכון יצא מושלם.

מרכיבים:
1 כוס גרעיני כוסמין או פארו, אם מוצאים
1 עגבניה - גדולה וקצוצה לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב - קצוץ לקוביות קטנות
2 מלפפונים - קצוצים לקוביות קטנות
1 בצל סגול - קצוץ לקוביות קטנות
מיץ לימון - לפי הטעם
שמן זית
מלח ים
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מבשלים את גרעיני הכוסמין עם הרבה מאד מים (כמו פסטה) עד אשר היא רכה וכשטועמים מרגישים את לב הגרעין שאינו רך - כך זה צריך להיות.
מנקזים היטב את מי הבישול ומשהים עד שנעשה פושר.
מוסיפים את כל הירקות והתבלינים, טועמים ומתקנים תיבול ונהנים מאד "מסלט אחר" שיכול לעמוד בפני עצמו כארוחה קלה בריאה ומזינה מאד.

No Comments Yet.

Leave a comment