פאייה פירות ים וזעפרן

מרכיבים:
1.5 כוס אורז בסמטי
1                         בצל קצוץ דק
3 כוסות ציר ירקות - או מים רותחים
1/3                      כוס שמן זית
50 גרם חמאה
2                         פלפלים - אדום וירוק פרוסים לרצועות
12 חוטי זעפרן - מעורבבים בחצי כוס מים חמים
1/2                       כוס אפונה קפואה
10 שרימפס גדולים - מנוקים
15                        מולים - מנוקים וסגורים
3 קלמרי - פרוס לעיגולים
מלח גס - לפי הטעם
1                         פלפל צ'ילי חתוך דק - לא חובה
פלפל שחור - גרוס, לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה לקישוט

 

אופן ההכנה:
1. לחמם החמאה ושמן הזית.

2. לטגן הבצל עד ששקוף, להוסיף הפלפלים והאפונה והצ'ילי ולבשל יחד 2 דקות.


3. להוסיף האורז ולערבב היטב, עד שכל האורז מצופה בחמאה ושמן.


4. להוסיף הציר או המים ולערבב היטב.


5. להוסיף הזעפרן ולערבב היטב.

6. לתבל במלח ופלפל שחור, לפי הטעם ולבשל עד שכמעט כל הנוזלים נספגים, על אש נמוכה.


7. להוסיף את הקלמרי והמולים ולבשל 3 דקות ואז את השרימפס לעוד 2 דקות -  ולערבב.

8. לכבות האש ולהמתין 10 דקות.


9. הפאייה מוכנה להגשה, לקשט בפטרוזיליה - בתיאבון

No Comments Yet.

Leave a comment