עוף בפרמזן

גבינת הפרמיג'אנו רג'יאנו (Parmigiano Reggiano), מיוצרת בעיר פרמה, שבאיטליה,
באזור אמיליה רומאנה.
במקומות שונים בעולם מייצרים גבינה דומה לזו, אך שמה לעולם יהיה פרמזן בלבד.
מתכון זה, הוא מעדן איטלקי של אוכל ביתי.
מרכיבים:

4 חצאי חזה עוף - מדוקקים עם פטיש שניצלים לעובי 1.5 ס"מ
מלח - לפי הטעם
פילפל שחור גרוס טרי - פי הטעם
2 ביצים - טרופות
2 כוסות פירורי פנקו (או פרורי לחם רגיל)
1.25 כוסות גבינת פרמיג'אנו- מגוררת
3 כפות קמח
שמן זית - לטיגון
2 כדורי מוצרלה בפאלו
2 ענפי בזיליקום - עלים בלבד, קצוצים לרצועות דקות

לרוטב העבניות - כ-1.5 כוסות רוטב
3/4 בקבוק פאסטה - מחית עגבניות, או עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
2 שיני שום - כתושות
3 כפות שמן זית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
ההכנה:

1. לחמם את התנור ל 200 מעלות
2. לתבל השניצלים במלח ופלפל שחור.
3. בקערה לערבב את הפנקו עם 3/4 כוס גבינת הפרמיג'אנו.
4. לקמח את חזות העוף.
5. לטבול העוף בביצים ואח"כ לכסות היטב בפנקו והפרמיג'אנו.
6. לחמם השמן במחבת על אש גבוהה, ולטגן את חזות העוף עד שישחימו.
7. להכניס העוף לתבנית אפיה, לשפוך מעל את רוטב העגבניות, להניח על כל חזה עוף
פרוסה עבה של מוצרלה, בזיליקום ומעט שמן זית.
8. לאפות עד שהגבינה תזהיב, כרבע שעה.

רוטב העגבניות
1. לחמם השמן ולהכניס השום לדקה, לערבב - להזהר שהשום לא ישרף.
2. להוסיף את יתר מרכיבי הרוטב ולבשל על להבה נמוכה כרבע שעה.

להגשה
להזליף טיפות שמן זית על כל מנה ופרמיג'אנו מגורר.
להגיש עם פסטה ולהתמוגג.

לקשט בפטרוזיליה קצוצה.

הרבה קלוריות, אבל מי סופר, כשהאלטרנטיבה היא מעדן זה.

No Comments Yet.

Leave a comment