עוף סיני חמוץ מתוק

המנה הוותיקה והטובה משנות השבעים.
גם היום טרם נס לחה, וילדים מאד אוהבים אותה.

המרכיבים:

1 ק"ג חזה עוף - מנוקה מגידים ושומן, וחתוך לקוביות בנות 3X3 ס"מ
שמן קנולה - לטיגון עמוק של העוף

לרוטב
1 פלפל ירוק - חתוך לרצועות
1 פלפל אדום - חתוך לרצועות
4 פרוסות אננס משומר - חתוך לקוביות
1 פלפל צ'ילי חריף - רק לאוהבי החריף, לא חובה - קצוץ דק מאד
3 כפות סילן תמרים
4 כפות סוכר חום - דמררה
1/4 כוס רוטב סויה
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות מיף לימון - טרי
3 כפות מים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

לבלילה
1 כוס קמח אוסם תופח
2/3 כוס בירה לבנה, או סודה
1 ביצה
קורט מלח
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לבשל את הרוטב: - פלפל צ'ילי חריף, סילן, סוכר, רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, מיץ לימון, מים מלח ופלפל.
2 להביא הרוטב לרתיחה תוך ערבוב מתמיד כדי שהסוכר לא ישרף. כשהסוכר נמס, לבשל עוד 5 דקות ולהסיר מהאש.
3. במעט שמן קנולה לטגן מעט הפלפלים והאננס - להשאיר את הירקות קריספיים ושצבעם לא ישתנה ולהסיר מהאש.
4 לערבב את הפלפלים עם הרוטב.
5. לערבב את חומרי הבלילה היטב עד שאין גושים.
6. להכניס העוף לבלילה ולערבב היטב עד שכל העוף מצופה בה.
7. לטגן העוף עד שמזהיב ולא נשאר ורוד בפנים.
8. לסדר העוף על צלחת הגשה ולשפוך מעליו את הרוטב, להגיש מיד, מומלץ עם אורז.

No Comments Yet.

Leave a comment