עוף עם ירקות – “pot au feu” – תבשיל דיאטטי

מבית היוצר של חמותי היווניה. דל בקלוריות, קל לעיכול ולמרות זאת יאמי יאמי.
מרכיבים:
4 כרעיים עוף חצויות
1 בצל - גדול - קצוץ
2 כפות אבקת מרק עוף/בשר
1 כוס מים
1 צרור פטרוזיליה - קטן - מוציאים אחרי הבישול
3 גזרים - פרוסים 
3 תפוח אדמה - קוביות גסות
1 כרובית - ראש קטן חתוך לפרחים
2 עגבניות - מגוררת
1 פלפל אדום - קוביות
1 כוס                  אפונה קפואה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן קנולה - לטיגון הבצל

אופן ההכנה:
לטגן הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף העוף, מים, פטרוזיליה
קשורה (כדי להוציאה בקלות מהתבשיל לפני תום הבישול), אבקת מרק ולבשל עד שהעוף כמעט רך, להוציא את הפטרוזיליה.
להוסיף יתר המרכיבים ולבשל עד שהכל מתרכך.
לבדוק את כמות הנוזלים במהלך הבישול, ואם צריך, להוסיף מעט מים.
התבשיל צריך להיות עם מעט רוטב ולא נוזלי מידי.

No Comments Yet.

Leave a comment