ביף סטרוגנוף

מעדן פילה בקר, מהיר ואלגנטי שמקורו במאה ה-19 ברוסיה.
מרכיבים:
0.5 קילו פילה בקר - חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס"מ ובאורך 4 ס"מ
10 בצלי שלוט - קצוצים דק, אפשר גם 1 בצל רגיל
1 שן שום קצוצה דק
50 גרם חמאה לטיגון
1 כפית חרדל דיז'ון - לערבב לתוך השמנת המתוקה
1 כפית קורנפלור - לערבב לתוך השמנת המתוקה
1 כוס שמנת לבישול
150 גרם פטריות שמפיניון - חתוכות לרבעים
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס גס - לפי הטעם
שמיר - קצוץ דק לקישוט

אופן ההכנה:
להכניס חלק מהחמאה למחבת כבדה לטגן הפטריות מספר דקות ולהוציא מהמחבת.
לתבל הבשר בפלפל ומלח.
להוסיף למחבת את יתרת החמאה, להוסיף השלוטים והשום, לטגן עד שנעשה שקוף, להוסיף הבשר ולהמשיך לטגן כדקה תוך ערבוב.
להחזיר הפטריות למחבת ולהוסיף את השמנת המתוקה מעורבבת עם חרדל וקורנפלור ולבשל מספר דקות עד לרתיחה.
לטעום ולתקן תיבול.
להסיר מהאש, לפזר מעל השמיר הקצוץ ולהגיש על מצע פירה טוב עם חמאה או אורז לבן.

No Comments Yet.

Leave a comment