צלי עוף ותפוחי אדמה של פעם….

בשנות השמונים לא היה בית בלי שבישלו בו צלי עוף עם תפוחי אדמה.
התבשיל הטוב והמנחם, לא נס לחו גם היום, למרות הבישול המודרני של ימינו אלה.

המרכיבים:

12 הפולקס
6 תפוחי אדמה - חתוכים לרבעים
1 בצל גדול - פרוסים דק מאד
2 פלפלים אדומים - חתוכים לרצועות
2 עגבניות - קוביות
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1 כף אבקת מרק עוף
מים

מחבת גדולה שיכולה להכנס לתנור

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה לטגן העוף עם השמן עד שנעשה זהוב, ולהוציא העוף מהמחבת.
2. באותו כלי לטגן קלות את הבצל , העגבניות, פלפל, שום ותפוחי אדמה.
3. להחזיר העוף, להוסיף מלח, פלפל, אבקת מרק וכוס ורבע מים.
4. לסדר העוף ותפוחי האדמה בשכבה אחת ולבשל כחצי שעה.
5. להעביר לתנור בחום 200 מעלות ולאפות עד שהעוף ותפוחי האדמה רכים.

No Comments Yet.

Leave a comment