קונפיטורת משמשים

מינימום עבודה - עם מקסימום הנאה.
בקיץ, בעונת המשמשים הקצרה, אני נוהגת להכין קונפיטורה מהפרי המדהים הזה.
ריבה זו עומדת במקרר ומספקת את צרכינו עד לעונת המשמשים הבאה.
מרכיבים:
1.5 קילו משמש - רחוץ, מגולען וחתוך לרבעים
1 קילו סוכר
מיץ לימון - מחצי לימון, או לפי הטעם

אופן ההכנה:
להכניס הפרי לסיר, להוסיף הסוכר ולערבב.
לבשל על להבה בינונית עד לתחילת המסת הסוכר, להגביר האש ולהביא לרתיחה ואז שוב להנמיך האש ולהמשיך בבישול.
מעת לעת לערבב ולהסיר הקצף שנוצר.
להוסיף מיץ לימון ולערבב.

אני מבשלת הריבה על להבה בינונית, ברתיחה עדינה, כדי לשמור על הצבע הכתום של הפרי. בישול על להבה גבוהה מידי יכהה את צבע הריבה בשל היווצרות הקרמל מהסוכר.

ואיך נדע שמוכן - במבחן הצלחת הקפואה.
בתחילת הבישול להכניס למקפיא צלחת קטנה, לאחר כחצי שעה של בישול, לטפטף טיפת ריבה על הצלחת ולהטות אותה.
אם הריבה נקרשת ולא נוזלת מהצלחת - היא מוכנה.
בישול יתר יביא לריבה סמיכה וקשה.

No Comments Yet.

Leave a comment