קרם ברולה

קינוח מדהים שנראה מסובך מאד אבל הוא קל להכנה וקשה לקלקל אותו.

כשהוא מוגש בבית ולא במסעדה, הוא מעלה קריאות שמחה מהסועדים ואת השאלה הנצחית והמסורתית "מההה...את עשית ?"
ועוד שערו בדמיונכם את תגובת האורחים ברגע הדלקת הברנר לזיגוג הסוכר !!!
אופן ההכנה:
להקציף החלמונים (צהובים) עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה
ותפוחה היטב.
בסיר קטן להכניס את מקל הוניל החצוי ואת השמנת המתוקה, לבשל עד לרתיחה ולהסיר מהאש.
לגרד ממקל הוניל את כל הגרגרים השחורים ולהעבירם חזרה לסיר.
(מקל הוניל, לאחר שהתייבש, ניתן להכניס לצנצנת סוכר ולקבל סוכר בניחוח וניל)בכלי קטן לערבב במהירות 2 כפות מהחלמונים ומעט מהשמנת ולהחזיר חזרה לחלמונים תוך ערבוב מתמיד (השוואת טמפרטורה כדי שהחלמונים לא יתמצקו). להכניס את יתרת השמנת בזרם איטי לחלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת תערובת אחידה.לחלק התערובת ל- 6 כלים אישיים חסיני חום, להכניסם לתבנית אפיה,
למלא את התבנית במים רותחים עד למחצית מגובה הכלים ולאפות בתנור מחומם בגובה 160 מעלות כחצי שעה עד שהקרם מתייצב.להניח להצטנן, לכסות בניילון נצמד כל כלי והכניס למקרר למספר שעות לפני ההגשה.

לפני ההגשה, לפזר כף סוכר חום בכל כלי ועם ברנר לזגג את הסוכר ולהגיש מיד.
מתקבל זיגוג חם וקרם קר.
ניתן לעשות תהליך זה מתחת לגריל הביתי כשהוא מחומם ולזגג הסוכר כדקה.

מרכיבים:
6 חלמונים
0.75 כוס- סוכר
2 שמנת מתוקה
1 מקל וניל
6 כפות סוכר חום

No Comments Yet.

Leave a comment