רוטב חום

המרכיבים

5 עצמות מוח
1/2 ראש סלרי - חתוך גס
ראש שום - חצוי לשנים
2 גזרים - חתוכים גס
1 כרישה - החלק הלבן בלבד, חתוך גס
3 עלי דפנה
2 ענפי תימין
10 גרגרים של פלפל אנגלי
1 כף סוכר חום
1 כוסות יין פורט, או מרסלה
1/2 ליטר מים
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מכניסים לתבנית אפיה סלרי, שום, גזרים וכרישה ואופים עד שהכל מזהיב ורך.
2. מכניסים לתבנית נוספת את העצמות ואופים עד שנעשה חום-זהוב, לוקח יותר זמן מאשר הירקות.
3. מכניסים לסיר את הירקות, העצמות ואת כל יתר המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה עד שמצטמצם ונעשה סמיך מהעצמות.

מסננים ומגישים.

מגישים עם ביף וולינגטון, רוסטביף ועוד.

No Comments Yet.

Leave a comment