ביף וולינגטון הבריטי

מנה מדהימה וקצת מסובכת, ששווה כל המאמץ.
מנה מאד יפה (ולא זולה), שראויה להיות מוגשת בארוחות חגיגיות.

וקצת היסטוריה על המנה, ארתור ולסלי,הדוכס מוולינגטון, המפקד העליון של כוחות הקואליציה האירופית השביעית האנטי צרפתית, בקרב ווטרלו המפורסם, מול נפוליון בונפרטה, שהובס בקרב זה. הסברה היא שעל שמו נקראת המנה הבריטית.

מרכיבים

400 גרם פילה בקר, לבקש מהקצב לחתוך את הפינות של הנתח.
מלח ופלפל שחור לתיבול הנתח.
2 חלמון טרוף עם כפית מים
200 גרם כבד עוף, קצוץ דק.
1 כף חרדל טוב
200 גרם בצק עלים טוב ומרודד, על בסיס חמאה.
1/4 כוס שמן זית

לדוקסל פטריות
4 בצלי שלוט קצוצים דק
1 שן שום כתושה
300 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות דק - אפשר במעבד מזון בפולסים בלבד.
2 ענפי תימין - עלים בלבד
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

1. לתבל ולצרוב היטב את הבשר מכל הכיוונים ולקרר ולצנן במקרר 20 דקות.
2. להכין הדוקסל - לאדות בשמן הבצל עם השום, להוסיף הפטריות, תימין מלח ופלפל.
3. להוסיף את הכבדים ולבשל מספר דקות עד שאין נוזלים והדוקסל עם הכבד יבשים לחלוטין.

הרכבת המנה

4. לפרוס על שולחן העבודה ניילון נצמד.
5. לפתוח את הבצק לגודל שיספיק לעטוף הבשר.
6. למרוח את החרדל על הבצק.
7. למרוח את תערובת הדוקסל והכבד להשאיר שוליים.
8. להניח את הבשר במרכז הבצק.
9. בעזרת הניילון לעטוף הבשר עם הבצק, להדק היטב ולהסיר עודפי בצק.
10. להניח בתבנית אפיה, מרוססת המעט שמן זית, כשהתפר של הבצק למטה.
11. לעשות מספר חריצים קלים על הבצק ולהכניס שוב למקרר ל- 20 דקות.
12. למרוח את הביצה על המאפה.
13. לחמם תנור ל- 200 מעלות.
14. לאפות 20 דקות, להוריד הטמפרטורה ל- 180 מעלות ולאפות עוד 20 דקות לקבלת בשר מדיום.
אם רוצים מדיום וול מוסיפים עוד 5 דקות אפיה.

מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח 10 דקות, לפני שפורסים אותו.

אם יש מד חום לאפיית הבשר, זה מצוין, ניתן לכוון את זמן האפייה עפ"י הוראות המדחום למידה המדויקת.

להגיש עם רוטב חום לבשר - ראה מתכון באתר.

No Comments Yet.

Leave a comment