פשטידת בשר

 

מרכיבים:

בצק עלים - להפשיר במקרר ערב קודם
500 גרם - בשר טחון
1 ראש סלרי - קצוץ לקוביות
3 גזרים - קצוצים לקוביות
2 בצלים בינוניים - קצוצים לקוביות
1 קופסה של 400 גרם - עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות/או מרוסקות - אפשר פולפה של מוטי
2 שיני שום - כתושות
2 ענפי תימין - רק העלים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. לטגן הבצל, משמזהיב, להוסיף סלרי, שום, גזר, ותימין ולבשל חמש דקות.
2. להוסיף את הבשר, העגבניות, מלח ופלפל ולהמשיך לבשל עד שאין יותר נוזלים, להסיר מהאש ולקרר. התערובת צריכה להיות לחה אבל לא יבשה.
3. לפתוח עלה בצק עלים, לסדר בתוך תבנית אפיה, להכניס את התערובת ולכסות בעלה בצק מעל.
4.למרוח בחלמון ביצה עם טיפה מים
5. לאפות בתנור מחומם 180 מעלות, כחצי שעה עד שמזהיב.

ניתן באותו אופן להכין בורקס, או להכין במנות אישיות.

No Comments Yet.

Leave a comment