רוטב חמאה

מרכיבים:
2 יחידות בצל שלוט - קצוץ דק
200 גרם חמאה - חתוכה לקוביות

1/2 כוס שמנת לבישול
3 כף/ות יין לבן יבש
3 כף/ות חומץ בן יין לבן
1 כפית/ות לימון - מיץ
מלח ים
פלפל חריף גרוס טרי
1 כפית/ות עירית - קצוצה דק

אופן ההכנה:
לסיר קטן מכניסים השלוטים, היין והחומץ מבשלים ומצמצמים את הנוזלים לחצי.
מוסיפי השמנת וממשיכים לצמצם. מורידים האש למינימום ומוסיפים החמאה, בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד.
מתבלים, מוסיפים העירית ומיץ הלימון ומסירים מהאש.

את רוטב החמאה הלבנה אני מגישה עם אספרגוס, פטריות, סלמון טרי או מעושן ועוד.
מתאים מאד לדגים ומאכלי ים אחרים.

No Comments Yet.

Leave a comment