מרק צח מעוף ובשר והודו

כשאני רוצה שהמרק שלי יהיה מאד עשיר, אני מערבבת עוף ובשר בקר וגרון הודו.
בבתנו למרק הזה אין וטו וכולם אוהבים.
אני מגישה אותו עם קניידלך ממולאים בבשר.
ראה מתכון קניידלך עם בשר.
מרכיבים:
3 כרעיים עוף חצויים
3/4 קילו שפונדרה - אסדו
1                             גרון  הודו חתוך בין החוליות
5 גזר קלוף
1 קולרבי קלוף
4 קישוא קלוף
1 עגבניה
2 בצל
1 סלרי - ראש גדול קלוף - לא לזרוק העלים
2 שורש פטרוזיליה -קלוף
1 צרור  פטרוזיליה
1 צרור / חבילה שמיר
1 צרור עלי הסלרי
מלח ים
פלפל שחור
8-10 כוס/ות מים
אופן ההכנה:
מנקים היטב את כל הירקות, מנקים הבשר והעוף ולא מורידים השומן,
קושרים את כל העלים לצרור אחד שקל יהיה לשלוף אותו מהמרק.
מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול, להוציא צרור העלים הקשור, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים כשלש שעות על להבה נמוכה כדי שתהיה רתיחה עדינה.
מעת לעת מסלקים מהמרק את הקצף החום שנוצר.
אם צריך מוסיפים במהלך הבישול מים רותחים. המרק מוכן כשהבשרים רכים מאד ורק אז מכניסים את צרור העלים ומכבים האש כעבור 5 דקות.
הוספת העלים בתום הבישול משאירה במרק את כל הארומה שלהם. כשהמרק מתקרר קצת מסננים אותו במסננת דקה מאד לקבלת מרק צח קונסומה. אצלנו בבית מתקיימת "מלחמה" על השפונדרה מהמרק.

מגישים במרק מה שאוהבים, איטריות דקות, שקדי מרק, קניידלך,  קרפלך ועוד

No Comments Yet.

Leave a comment