Portfolio Category: בישול איטלקי

>

קציצות טבעוניות ברוטב טוסקני

מרכיבים: לקציצות: 1 בצל - קצוץ גס 250 גרם פטריות שמפיניון, או פורטובלו, או מעורב - קצוצות דק 1 שן שום - כתוש 3/4 כוס בורגול - מושרה במים פושרים כחצי שעה - להשתמש לקציצות ב- 1.5 כוסות. 1/2 כוס  פירורי לחם 1/4 כוס קמח 1/4 כוס טחינה גולמית 100 גרם צנוברים קצוצים שמן זית לטיגון הקציצות מלח - לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם בזיליקום -...
קרא עוד
>

ריזוטו עם אספרגוס

  מרכיבים ====== 1/3 כוס שמן זית 4 בצלי שאלוט – קצוצים דק 3 שיני שום – קצוצים דק 2 כוסות אורז לריזוטו - ארבוריו 1 כוסות יין לבן יבש כ- 3 כוסות ציר עוף רותח, או ירקות, או מים עם קוביית מרק עוף – הכמות תלויה באורז 10 גבעולי אספרגוס 25 גרם חמאה 2 חופנים של פרמזן - מגורר גס מלח – לפי הטעם פלפל שחור -...
קרא עוד
>

לזניה

מרכיבים: 1 בצל גדול – קצוץ 1 גזר גדול – קצוץ לקוביות 2 ענפי סלרי אמריקאי – קצוצים 2 שיני שום – כתושות 350 גרם סייטן- טחון בטעם בולונז ענף קטן של אורגנו – האורגנו מאד דומיננטי ענף קטן של רוזמרין 1/4 כוס שמן פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם מלח ים – לפי הטעם 1 קופסא עגבניות מרוסקות, פאסטה, או פולפה 3/4 קופסא מים הבשמל: -...
קרא עוד
>

סלט קייל

קייל הם עלים ירוקים ממשפחת הכרוב, האיטלקים קוראים לו כרוב שחור והוא מככב במטבח האיטלקי, ובפרט במרק הריבולטה. קשה למצוא אותו, אבל אם מצאתם תחטפו אותו. הקייל הוא מלך העלים עם ערכים תזונתיים גבוהים מאד, הן ויטמינים והן מינרלים והוא טוב לנו וטעים. את הסלט הזה אכלתי בניו יורק, שם התוודעתי אליו לראשונה, והאירוניה שסלט כל כך בריא...
קרא עוד