Portfolio Category: בישול איטלקי

>

עוף בפרמזן

גבינת הפרמיג'אנו רג'יאנו (Parmigiano Reggiano), מיוצרת בעיר פרמה, שבאיטליה, באזור אמיליה רומאנה. במקומות שונים בעולם מייצרים גבינה דומה לזו, אך שמה לעולם יהיה פרמזן בלבד. מתכון זה, הוא מעדן איטלקי של אוכל ביתי. מרכיבים: 4 חצאי חזה עוף - מדוקקים עם פטיש שניצלים לעובי 1.5 ס"מ מלח - לפי הטעם פילפל שחור גרוס טרי - פי הטעם 2 ביצים - טרופות 2 כוסות פירורי...
קרא עוד
>

כדורי גבינת ריקוטה איטלקיים – ניודי

ניודי הוא סוג של ניוקי, אלא שבמקום תפוחי האדמה בניוקי הקלאסי, כאן משתמשים בגבינת ריקוטה. הריקוטה צריכה להיות יבשה ולכן ממולץ להשתמש בריקוטה באפלו. אם לא מוצאים ריקוטה באפלו, משתמשים בכל ריקוטה אחרת, אבל צריך ליבשה. למסננת מכניסים 2 פילטרים לקפה ומסננים הגבינה לילה שלם להגרת הנוזלים. אפשר כמובן גם בחיתול בד, ואף עדיף. את הכדורים מניחים בתוך קמח סמולינה כדי שהקמח...
קרא עוד
>

קציצות בשר עם חצילים ברוטב עגבניות

קציצות בשר אחרות, כשתערובת הבשר מכילה חצילים קלויים. הקציצות יוצאות רכות, אווריריות ועם תוספת של טעם מעושן. מרכיבים: לקציצות 1/2 קילו בשר טחון 2 חצילים - קלויים ומנוקים 1 ביצה - טרופה 3 כפות פירורי לחם - אם התערובת רכה מידי, להוסיף עוד פירורי לחם כדי שאפשר יהיה להכין את הקציצות 1 תפוח אדמה - מגורר - סחוט מהנוזלים 1 בצל - קצוץ דק...
קרא עוד
>

פסטה ברוטב לבן ושרימפס

המרכיבים: 1 חבילה ספגטי - מבושל במי מלח לפי הוראות היצרן - אני אוהבת דה-צ'קו 4 שיני שום - קצוצות דק, או כתושות 25 גרם חמאה 200 גרם גבינות צהובות מגוררות - גאודה, פרמזן, צ'דר, או כל תערובת אחרת חופן פרמזן מגורר - לפיזור מעל המנה 1 שמנת מתוקה לבישול 100 גרם שרימפס - קטנים ומנוקים פטרוזיליה קצוצה לקישוט המנה מלח - לפי הטעם פלפל...
קרא עוד