Portfolio Category: בישול איטלקי

>

מרק ירקות ליום סגריר

חורף - בחוץ 7 מעלות וקור עז, שמפלח את העצמות, רוחות עזות, גשם ואפילו תחילתו של שלג בירושלים. אז מה נותר לעשות? נכנסים למטבח, לוקחים את כל הירקות שיש במקרר ומכינים מרק, שמחמם את הלב ומנחם את הנשמה ומפיח בבית ריחות של בית חם ונעים. המרק הזה מקבל באהבה כל ירק שתכניסו בו. המרכיבים: את כל הירקות חותכים לקוביות...
קרא עוד
>

כדורי ריזוטו ממולאים בבשר – ארנצ’יני

המרכיבים: לאורז ריזוטו 1 כוס אורז ריזוטו - לא שטוף 2.25 כוסות מים 25 גרם חמאה 50 גרם פרמזן מלח - לפי הטעם למילוי הבשר 250 גרם בשר טחון 1 בצל - קצוץ דק 1 כף רסק עגבניות 1/2 כוס יין אדום יבש 4 עלי בזיליקום - קצוצים מלח - לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם 2 כפות שמן זית 1/2 כוס אודורי, מתכון באתר - לא חובה אבל מקפיץ את...
קרא עוד
>

כדורי ריזוטו ממולאים במוצרלה – סופלי

בארץ השתרש שמו של מעדן איטלקי זה כארנצ'יני. ארנצ'יני ממולא בבשר ואילו מעדן זה נקרא סופלי, שהוא ממולא בכדור מוצרלה . ניסיונות רבים עשיתי עד שקבלתי את התוצאה הסופית המוצגת בפניכם כאן. הרבה עבודה אבל מאד משתלמת. מרכיבים: 2 כוסות אורז ריזוטו - רצוי ארבוריו 75 גרם חמאה 5 כוסות ציר ירקות - רותח - או ציר בשר או ציר עוף,...
קרא עוד
>

שרימפס ברוטב

המרכיבים: 1/2 קילו שרימפס - מנוקים, להשאיר הזנב 25 גרם חמאה 1/4 כוס שמן זית 1 קופסה - שמנת לבישול 1 קופסה עגבניות - אני משתמשת בפסאטה או פולפה 1 בצל גדול - קצוץ דק 3 שיני שום - קצוצות דק 1 פלפל צ'ילי חריף - קצוץ לטבעות דקות - רק לאוהבי החריף 1 חופן פטרוזיליה - קצוצה דק 5 עלי בזיליקום מלח - לפי הטעם פלפל...
קרא עוד