מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה.
המרכיבים:
בצק עלים מרודד, או בצק פילאס
2 תפוחי אדמה - מבושלים בקליפתם
1 קוביה גבינה מלוחה ומנוקזת היטב מהמים - אני מעדיפה גבינת המאירי, או פנחס
2 ביצה טרופה
1 חלמון ביצה
שומשום - לא חובה
אופן ההכנה:
לתערובת הגבינה
1. לקלוף ולמעוך היטב את תפוחי האדמה לפירה.
2. עם מזלג לפורר היטב את הגבינה.
3. לערבב את הגבינה עם...
קרא עוד
>
תבשיל במיה עם בשר
תבשיל שהוא מעדן לאוהבי הבמיה מבית היוצר של חמותי היווניה
מרכיבים:
1 קילו בשר בקר - חתוך לקוביות 3X3 - בשר שמתאים לבישול ארוך
1 קילו במיה קפואה - להסיר שכבה דקה מראש הבמיה, הענף.
1 קופסה עגבניות מרוסקות - פולפה
4 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף - קצוץ לקוביות - לא חובה, רק לאוהבי הפיקנטי
1/2 כוס מים
מלח - לפי...
קרא עוד
>
פסטל עם בשר וחצילים
מעדן מבית היוצר של תמר
המרכיבים:
בצק עלים טוב
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
1 חציל גדול קלוי ומנוקה ומעוך
100 גרם צנוברים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון קנולה
אופן ההכנה:
1. מטגנים הבצל עד שמזהיב, מוסיפים הבשר ומטגנים קלות עד שמשנה צבעו, מוסיפים החצילים, הצנוברים, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור
וממשיכים לבשל עוד מספר דקות...
קרא עוד
>
פשטידת בשר
מרכיבים:
בצק עלים - להפשיר במקרר ערב קודם
500 גרם - בשר טחון
1 ראש סלרי - קצוץ לקוביות
3 גזרים - קצוצים לקוביות
2 בצלים בינוניים - קצוצים לקוביות
1 קופסה של 400 גרם - עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות/או מרוסקות - אפשר פולפה של מוטי
2 שיני שום - כתושות
2 ענפי תימין - רק העלים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי -...
קרא עוד