Portfolio Category: בישול בלקני

>

בורקס גבינה

מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה. המרכיבים: בצק עלים מרודד, או בצק פילאס 2 תפוחי אדמה - מבושלים בקליפתם 1 קוביה גבינה מלוחה ומנוקזת היטב מהמים - אני מעדיפה גבינת המאירי, או פנחס 2 ביצה טרופה 1 חלמון ביצה שומשום - לא חובה אופן ההכנה: לתערובת הגבינה 1. לקלוף ולמעוך היטב את תפוחי האדמה לפירה. 2. עם מזלג לפורר היטב את הגבינה. 3. לערבב את הגבינה עם...
קרא עוד
>

תבשיל במיה עם בשר

תבשיל שהוא מעדן לאוהבי הבמיה מבית היוצר של חמותי היווניה מרכיבים: 1 קילו בשר בקר - חתוך לקוביות 3X3 - בשר שמתאים לבישול ארוך 1 קילו במיה קפואה - להסיר שכבה דקה מראש הבמיה, הענף. 1 קופסה עגבניות מרוסקות - פולפה 4 שיני שום כתושות 1 פלפל חריף - קצוץ לקוביות - לא חובה, רק לאוהבי הפיקנטי 1/2 כוס מים מלח - לפי...
קרא עוד
>

פסטל עם בשר וחצילים

  מעדן מבית היוצר של תמר המרכיבים: בצק עלים טוב 1/2 קילו בשר טחון 1 בצל גדול קצוץ לקוביות 1 חציל גדול קלוי ומנוקה ומעוך 100 גרם צנוברים חופן פטרוזיליה קצוצה דק מלח - לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם שמן לטיגון קנולה אופן ההכנה: 1. מטגנים הבצל עד שמזהיב, מוסיפים הבשר ומטגנים קלות עד שמשנה צבעו, מוסיפים החצילים, הצנוברים, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל עוד מספר דקות...
קרא עוד
>

פשטידת בשר

  מרכיבים: בצק עלים - להפשיר במקרר ערב קודם 500 גרם - בשר טחון 1 ראש סלרי - קצוץ לקוביות 3 גזרים - קצוצים לקוביות 2 בצלים בינוניים - קצוצים לקוביות 1 קופסה של 400 גרם - עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות/או מרוסקות - אפשר פולפה של מוטי 2 שיני שום - כתושות 2 ענפי תימין - רק העלים מלח - לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי -...
קרא עוד