Portfolio Category: בישול צמחוני

>

סלט גרעיני כוסמין – פארו

סלט זה אכלתי בניו יורק אצל בתי. היא השתמשה בדגן, בשמו האיטלקי "פארו" הנחשב לאחד מסוגי הדגן העתיקים, ובארץ נמכר כגרעיני כוסמין, דגן זה דומה מאד לגרעיני חיטה, ואכן המתכון יצא מושלם. קרא עוד
>

ירקות אפויים – “אנטיפסטי”

קל להכנה, לשומרי הגזרה, מרהיב בצבעים וטעים טעים. מוגש, בדרך כלל, כחלק ממגוון האנטי פסטי.
מרכיבים:
1 כוס גרעיני כוסמין או פארו, אם מוצאים
מרכיבים:
1 שומר - חצוי לרבעים
2 בטטה - חתוך גס כמו שאר... קרא עוד
>

סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל

פשוט בהכנה ופשוט טעים. פליקס, שהיה רומני, אהב מאד חצילים אלה. כשאירחתי אותו, תמיד דאגתי לו לסלט זה.
מרכיבים:
4 חציל - בלאדי וגדולים וקלויים על הכיריים או במנגל
קרא עוד
>

לצ’ו – השקשוקה ההונגרית

הלצ'ו של אבא ז"ל, שהיה עושה אותו מאד חריף.
גם כשהמקרר כמעט ריק ויש בו רק עגבניה, פלפל, בצל וביצה, ניתן להכין ארוחה טעימה.
מרכיבים:
4 פלפל ירוק - בהיר קצוץ לקוביות קטנות
קרא עוד