לצ’ו – השקשוקה ההונגרית

הלצ'ו של אבא ז"ל, שהיה עושה אותו מאד חריף.
גם כשהמקרר כמעט ריק ויש בו רק עגבניה, פלפל, בצל וביצה, ניתן להכין ארוחה טעימה.
מרכיבים:
4 פלפל ירוק - בהיר קצוץ לקוביות קטנות
6 עגבניות - קלופות וקצוצות לקוביות
2 בצל - קצוץ לקוביות קטנות
פלפל חריף - לפי הטעם - קצוץ לקוביות קטנות
1/3 כוס שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
8 יחידות ביצים
  

אופן ההכנה:
למחבת גדולה מכניסים השמן, מחממים ומוסיפים הבצל.
מטגנים עד לקבלת צבע זהוב פלוס.
מוסיפים פלפלים, עגבניות, פלפל חריף (הכמות תלויה ברמת החריפות הרצויה), מלח ופלפל שחור ומבשלים עם מכסה כחצי שעה על להבה נמוכה עד שהירקות רכים מאד, אם נותרו נוזלים, להסיר המכסה ולאדות הנוזלים עוד מספר דקות.
להוסיף הביצים, לערבב היטב ולהסיר מהאש רגע לפני שהביצים מתייבשות.

אופציה אחרת - להוסיף את הביצים בלי לערבב.

No Comments Yet.

Leave a comment