סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל

פשוט בהכנה ופשוט טעים.
פליקס, שהיה רומני, אהב מאד חצילים אלה.
כשאירחתי אותו, תמיד דאגתי לו לסלט זה.
מרכיבים:
4 חציל - בלאדי וגדולים וקלויים על הכיריים או במנגל
מלח ים - לפי הטעם
0.75 כוס/ות שמן זית - חציל מאד אוהב שמן
בצל - קצוץ דק

אופן ההכנה:
קולים החצילים, רצוי מאד על האש ואם אין ברירה, ברירת המחדל היא התנור.
מנקים מהקליפה ומסננים כשעה במסננת מפלסטיק (כדי לשמור על צבעו של החציל) להגרת כל הנוזלים המרים.
לקצוץ ביד בסכין עץ (יש כאלה והם נועדו לחצילים) בצורה גסה
ולא דייסתי.

להוסיף המלח והשמן ולערבב עד שהחציל "שותה את כל השמן".

להגיש עם בצל קצוץ על יד, ואיש איש כטעמו מוסיף מהבצל, או לא.

No Comments Yet.

Leave a comment