קייל הם עלים ירוקים ממשפחת הכרוב, האיטלקים קוראים לו כרוב שחור והוא מככב במטבח האיטלקי, ובפרט במרק הריבולטה.
קשה למצוא אותו, אבל אם מצאתם תחטפו אותו.
הקייל הוא מלך העלים עם ערכים תזונתיים גבוהים מאד, הן ויטמינים והן מינרלים והוא טוב לנו וטעים.
את הסלט הזה אכלתי בניו יורק, שם התוודעתי אליו לראשונה, והאירוניה שסלט כל כך בריא...
קר ובא לי מרק, אז זה מה שיצא - יאמי, יאמי
מרכיבים:
3/4 כוס גריסים
1 כוס שעועית לבנה – סנפרוסט
1 בצל גדול – קצוץ לקוביות קטנות
1/2 ראש כרוב לבן – פרוס דק
2 שיני שום כתושות
1 גזר – מגורר דק
2 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות
1 כף שמיר – קצוץ דק
3 כפות שמן זית
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור –...
וכשנשאר אורז משבת, ביום ראשון מכינים "נישנוש" של קציצות אורז
מרכיבים:
1 כוס אורז מבושל
2 כפות שמן זית – לטיגון הבצל
1 בצל קטן – קצוץ ומטוגן עד להזהבה
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת/פרמזן
2 כפות רסק עגבניות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
3/4 כוס פירורי לחם
שמן קנולה לטיגון הקציצות
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב את כל...