Portfolio Category: בישול צמחוני

>

סלט קייל

קייל הם עלים ירוקים ממשפחת הכרוב, האיטלקים קוראים לו כרוב שחור והוא מככב במטבח האיטלקי, ובפרט במרק הריבולטה. קשה למצוא אותו, אבל אם מצאתם תחטפו אותו. הקייל הוא מלך העלים עם ערכים תזונתיים גבוהים מאד, הן ויטמינים והן מינרלים והוא טוב לנו וטעים. את הסלט הזה אכלתי בניו יורק, שם התוודעתי אליו לראשונה, והאירוניה שסלט כל כך בריא...
קרא עוד
>

מרק פטריות – קרופניק (אפשר גם טבעוני)

המרק הפולני של אמא ז"ל, מרק ילדותי. מרכיבים: 200 גרם פטריות שונות ומגוונות – פרוסות דק חופן פטריות פורצ'יני – מושרות כרבע שעה במים רותחים – מסוננות וקצוצות 1 בצל גדול – קצוץ דק 1 כוס גריסי פנינה – שטופות 2 שיני שום - כתושות 2 תפוחי אדמה – קצוצים לקוביות קטנות 2 גזרים – מגורר דק 1 ראש סלרי – קצוץ לקוביות קטנות 50...
קרא עוד
>

מרק ירקות עם גריסים – טבעוני

קר ובא לי מרק, אז זה מה שיצא - יאמי, יאמי מרכיבים: 3/4 כוס גריסים 1 כוס שעועית לבנה – סנפרוסט 1 בצל גדול – קצוץ לקוביות קטנות 1/2 ראש כרוב לבן – פרוס דק 2 שיני שום כתושות 1 גזר – מגורר דק 2 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות 1 כף שמיר – קצוץ דק 3 כפות שמן זית מלח – לפי הטעם פלפל שחור –...
קרא עוד
>

קציצות אורז

וכשנשאר אורז משבת, ביום ראשון מכינים "נישנוש" של קציצות אורז מרכיבים: 1 כוס אורז מבושל 2 כפות שמן זית – לטיגון הבצל 1 בצל קטן – קצוץ ומטוגן עד להזהבה 1 ביצה 3 כפות פירורי לחם 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת/פרמזן 2 כפות רסק עגבניות מלח – לפי הטעם פלפל שחור – לפי הטעם 3/4 כוס פירורי לחם שמן קנולה לטיגון הקציצות אופן ההכנה: 1. לערבב היטב את כל...
קרא עוד