Portfolio Category: בישול צרפתי

>

פרנץ’ טוסט עם פירות יער

המרכיבים: 8 פרוסות בריוש או חלה לא טריה 3 ביצים 3/4 כוס חלב 1 כף תמצית וניל מרוכזת 2 כפות סוכר קורט מלח 75 גרם חמאה - לטיגון הטוסטים להגשה סירופ מייפל אבקת סוכר פירות יער אופן ההכנה: 1. לערבב היטב הביצים עם החלב, וניל, סוכר ומלח. 2. להשרות את פרוסות הבריוש עד שיספגו היטב את הנוזלים. 3. להמיס החמאה ולטגן הלחם עד שמזהיב. אופציה - אפשר כמובן להגיש מלוח, כארוחת ברנץ',...
קרא עוד
>

טארט טאטן

המרכיבים: 8 תפוחי עץ ירוקים - קלופים ומחולקים לשש בצק עלים מחמאה 1/4 כוס אבקת סוכר לרידוד הבצק - במקום קמח 50 גרם חמאה 1 כוס סוכר 1/2 לימון - סחוט 1 כפית תמצית וניל מרוכזת מחבת בקוטר 26 ס"מ שנכנסת גם לתנור אופן ההכנה: 1. לשפוך מעל תפוחי העץ את מיץ הלימון, כדי שלא ישחירו. 2. לרדד הבצק ,על אבקת הסוכר, עגול בעובי כ- 3...
קרא עוד
>

ביף וולינגטון הבריטי

מנה מדהימה וקצת מסובכת, ששווה כל המאמץ. מנה מאד יפה (ולא זולה), שראויה להיות מוגשת בארוחות חגיגיות. וקצת היסטוריה על המנה, ארתור ולסלי,הדוכס מוולינגטון, המפקד העליון של כוחות הקואליציה האירופית השביעית האנטי צרפתית, בקרב ווטרלו המפורסם, מול נפוליון בונפרטה, שהובס בקרב זה. הסברה היא שעל שמו נקראת המנה הבריטית. מרכיבים 400 גרם פילה בקר, לבקש מהקצב לחתוך את הפינות...
קרא עוד
>

ריבת בצל

אני אוהבת להגיש את ריבת הבצל עם פטה כבד עוף. מרכיבים: 6 בצלים גדולים ופרוסים 1/4 כוס שמן זית 1 כף שום - קצוץ דק מאד 1 כף טימין - עלים בלבד 1/2 קילו סוכר חום 500 סמ"ק חומץ בלסמי 1 בקבוק יין אדום יבש מלח פלפל שחור גרוס טרי אופן ההכנה: 1. מאדים הבצל בשמן עד שנעשה שקוף, מוסיפים התימין והשום וממשיכים לאדות עוד כשתי דקות. 2. מוסיפים...
קרא עוד