חורף - בחוץ 7 מעלות וקור עז, שמפלח את העצמות, רוחות עזות, גשם ואפילו תחילתו של שלג בירושלים.
אז מה נותר לעשות? נכנסים למטבח, לוקחים את כל הירקות שיש במקרר ומכינים מרק, שמחמם את הלב ומנחם את הנשמה ומפיח בבית ריחות של בית חם ונעים.
המרק הזה מקבל באהבה כל ירק שתכניסו בו.
המרכיבים:את כל הירקות חותכים לקוביות...
מרכיבים:
5 בצל - בצלים פרוסים לפרוסות של 3 מ"מ
לבלילה
100 גרם קמח לבן
100 גרם קורנפלור
1 ביצה
3/4 כוס בירה
1/2 כפית מלח
שמן קנולה לטיגון עמוק
מסננת רשת לטיגון
סיר שטוח בקוטר המסננת
אופן ההכנה:
1. להכניס שמן לסיר ולהתחיל לחמם אותו.
2. לערבב קמח, קורנפלור,ביצה, בירה ומלח ולעבד עד לקבלת תערובת אחידה ובלי גושים.
3. מפרידים את הבצל לטבעות, מעבירים לבלילה ומערבבים שכל הטבעות תהיינה...
המרכיבים:
6 פרוסות בגט - לא טרי ופרוס באלכסון
3 עגבניות - בשלות וחתוכות לקוביות קטנות
2 שיני שום - לגרוד
מלח
1/4 כוס שמן זית
בזיליקום - לקישוט
אופו ההכנה:
1. לזלף על פרוסות הלחם מעט שמן זית, להניח על רשת ולהכניס לתנור בטמפרטורה של 190 מעלות להזהבה. להשגיח שלא יישרף.
2. לגרד את שיני השום על הטוסטים, כשהם חמים, לקבלת ארומה שומית.
3....