Portfolio Category: מנות ראשונות

>

מרק ירקות ליום סגריר

חורף - בחוץ 7 מעלות וקור עז, שמפלח את העצמות, רוחות עזות, גשם ואפילו תחילתו של שלג בירושלים. אז מה נותר לעשות? נכנסים למטבח, לוקחים את כל הירקות שיש במקרר ומכינים מרק, שמחמם את הלב ומנחם את הנשמה ומפיח בבית ריחות של בית חם ונעים. המרק הזה מקבל באהבה כל ירק שתכניסו בו. המרכיבים: את כל הירקות חותכים לקוביות...
קרא עוד
>

חלת בצל עם בלילת בירה

מרכיבים: 5 בצל - בצלים פרוסים לפרוסות של 3 מ"מ לבלילה 100 גרם קמח לבן 100 גרם קורנפלור 1 ביצה 3/4 כוס בירה 1/2 כפית מלח שמן קנולה לטיגון עמוק מסננת רשת לטיגון סיר שטוח בקוטר המסננת אופן ההכנה: 1. להכניס שמן לסיר ולהתחיל לחמם אותו. 2. לערבב קמח, קורנפלור,ביצה, בירה ומלח ולעבד עד לקבלת תערובת אחידה ובלי גושים. 3. מפרידים את הבצל לטבעות, מעבירים לבלילה ומערבבים שכל הטבעות תהיינה...
קרא עוד
>

שרימפס ברוטב

המרכיבים: 1/2 קילו שרימפס - מנוקים, להשאיר הזנב 25 גרם חמאה 1/4 כוס שמן זית 1 קופסה - שמנת לבישול 1 קופסה עגבניות - אני משתמשת בפסאטה או פולפה 1 בצל גדול - קצוץ דק 3 שיני שום - קצוצות דק 1 פלפל צ'ילי חריף - קצוץ לטבעות דקות - רק לאוהבי החריף 1 חופן פטרוזיליה - קצוצה דק 5 עלי בזיליקום מלח - לפי הטעם פלפל...
קרא עוד
>

ברוסקטה עם עגבניות

המרכיבים: 6 פרוסות בגט - לא טרי ופרוס באלכסון 3 עגבניות - בשלות וחתוכות לקוביות קטנות 2 שיני שום - לגרוד מלח 1/4 כוס שמן זית בזיליקום - לקישוט אופו ההכנה: 1. לזלף על פרוסות הלחם מעט שמן זית, להניח על רשת ולהכניס לתנור בטמפרטורה של 190 מעלות להזהבה. להשגיח שלא יישרף. 2. לגרד את שיני השום על הטוסטים, כשהם חמים, לקבלת ארומה שומית. 3....
קרא עוד