Portfolio Category: פסח

>

גפילטע פיש


המתכון של אמא ז"ל. מרכיבים:

1 ק"ג דג קרפיון - טחון פעמיים בלי העור והעצמות, ולבקש ממוכר הדגים לחצות את הראש לשניים ולקחת...

קרא עוד
>

חרמזלך – לביבות מפירה תפוחי אדמה

אצלנו בבית אף פעם לא זרקו שאריות פירה. אמא ז"ל היתה ממחזרת הפירה ומכינה חרמזלך, סוג של לביבות, שהתאימו לכל השנה, ובפרט לפסח. המרכיבים: 2 כוסות פירה תפוחי אדמה - שאריות 2 ביצים טרופות 3 כפות קמח, או קמח מצה בפסח מלח - לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם שמן קנולה - לטיגון אופן ההכנה: לערבב היטב את כל המרכיבים. לטגן בשמן ולהנות....
קרא עוד
>

קציצות כרישה עם בשר – פרסה

את הקציצות האלה נהוג לאכול בערב ראש השנה ובפסח אצל יוצאי מדינות הבלקן. מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי היווניה. מרכיבים: 2 קילו כרשה - נטו לאחר ניכוי, החלק הלבן בלבד 1/2 קילו בשר בקר טחון - היחס בין הבשר לירק 1:4 5-6 כפות שיבולת שועל (קוואקר) - במקום פירורי לחם ובפסח קמח מצה 2 ביצים מלח לפי הטעם פלפל שחור גרוס...
קרא עוד
>

שוקי עוף בתנור עם קריצה אסיאתית

  "ולמאחרים בנשף" - מתכון מהיר מאד לפסח, שמשך ההכנה שלו עשר דקות ואז התנור עובד במקומנו. מתקבלת מנה "ללקק את האצבעות". מרכיבים: 3 קילו שוקיים עוף לרוטב 1/3 ליטר רוטב סויה 1/2 כוס רוטב טריאקי 1/2 כוס רוטב צ'ילי 1.5 כוס רוטב חמוץ מתוק 1/2 כפית תבלין צ'ילי חריף 1 ריבת תפוזים - צנצנת קטנה 3/4 כוס סוכר חום 4 כפות פפריקה מתוקה - לצבע אופן ההכנה: 1. לחמם...
קרא עוד