בישול צמחוני

  • מרק ירקות קטיפתי בשני צבעים

    מרק ירקות קטיפתי בשני צבעים

    הצלחת המוגשת - חציה כתומה וחציה ירוקה - חגיגה לחך ולעיניים. מגישים בצלחות מרק, (לא קעריות מרק), בזהירות מוזגים, במקביל...

  • הגיבץ’ של אמא ז”ל

    הגיבץ’ של אמא ז”ל

    מרכיבים: 1 בצל - גדול וקצוץ לקוביות 3 פלפלים ירוקים - קצוץ לקוביות - פלפל בהיר 2 פלפל חריף - קצוץ דק -...

  • ה”קומפוט” האולטימטיבי האשכנזי של חמותי היווניה

    ה”קומפוט” האולטימטיבי האשכנזי של חמותי היווניה

    מתברר שהקומפוט האשכנזי מפירות יבשים, הנפוץ בקרב יהודי מזרח אירופה, עשה "עליה" והגיע עד יוון.  מרכיבים: 100 גרם שזיפים מיובשים 100 גרם...

  • כרוב עם פסטה

    כרוב עם פסטה

    מרכיבים: 1 כרוב לבן - פרוס, רצוי במנדולינה או מעבד מזון כדי להקל בתהליך 2 בצל - גדול - חתוך לקוביות ולטגן...

  • לחם בירה

    לחם בירה

    מרכיבים: 3 כפות סוכר 1 בירה -  330 מ"ל 1 קמח תופח -  350 גרם 1/2 כוס גבינה צהובה - מגוררת 50 גרם חמאה - מומסת  ...

  • סלט פטריות טריות

    סלט פטריות טריות

    מרכיבים: 1 חבילה פטריות שמפיניון - טריות ופרוסות 1/2 חבילה בצל ירוק - קצוץ דק 150 גרם אגוז פקאן - פקאן סיני - קצוץ גס 150 גרם...

  • סלט כרוב עם “קריצה” אסיאתית

    סלט כרוב עם “קריצה” אסיאתית

    מרכיבים: 1 כרוב לבן - קטן - מנוקה מהעלים הפגומים ומהקלח ופרוס במעבד מזון 1 חבילה בצל ירוק - פרוס דק 100 גרם אגוז...

  • אורז עם הרבה “גודיז”

    אורז עם הרבה “גודיז”

    מרכיבים: 1.5 כוסות אורז בסמטי - ממויין ומושרה במים כשעה 1/2 כוס גרעיני חיטה 1/2 כוס עדשים שחורות 1/2 כוס צנוברים - מטוגנים במחבת בלי שמן...

  • סלט סלק משודרג

    סלט סלק משודרג

    מרכיבים: 4 סלקים 2 בצלים ירוקים פרוסים גס 2 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר - קלוף וחתוך לקוביות קטנות לרוטב 1 כף רוטב סויה...