-
תבשיל ירקות עם ניוקי
מרכיבים 1 בצל גדול קצוץ דק 3 שיני שום קצוצות דק חופן גדול של עגבניות שרי שונות (צהוב, תמר,...
-
טוסט עם ביצה -קרוק מאדאם
בצרפת זה נקרא "קרוק מאדאם" ואם מכינים בלי ביצה, זה נקרא "קרוק מיסייה". חפשו את ההבדלים ולמה ??? מרכיבים: 8...
-
רוטב חמאה
מרכיבים: 2 יחידות בצל שלוט - קצוץ דק 200 גרם חמאה - חתוכה לקוביות 1/2 כוס שמנת לבישול 3 כף/ות...
-
גבינה מלוחה”המאירי” עם תרד וביצים
במקרר שלי יש תמיד גבינה מלוחה של "המאירי" מצפת, שניתן להשיגה בחנויות ברח' לוינסקי. ניתן כמובן להחליף בכל גבינה מלוחה...
-
סלט הביצים של אבא ז”ל (גהקטע ציבלה)
מרכיבים: 8 ביצים קשות 1 תפוח אדמה - מבושל בקליפתו, כך עשו זאת בתקופת הצנע. 2 בצל - בינוניים וקצוצים דק מאד...
-
גפילטע פיש
אף פעם לא הייתי מוכנה ללמוד ולהכין געפילטע פיש, מהחשש שזה נורא קשה וחוץ מזה, זה היה תפקיד מסורתי של...
-
פלפלים קלויים ממולאים גבינה
מעדן אמיתי ושוב בלקני, מאפיין במיוחד את המטבח הבולגרי והיווני. מנה כזאת המלווה באוזו 12 עם קרח עושה את היום...
-
בורקס גבינה לפסח
בורקס, ביצה ומלפפונים ירקים חתוכים לאורך ומומלחים - זו ארוחת הבוקר בבתים מהמוצא הבלקני. פסח הוא לא חריג ועל בורקס...
-
קניידלך ממולאים בבשר
מרכיבים: 2 כוס/ות קמח מצה 2 כוס/ות מים רותחים 6 ביצים 10 כף/ות שמן קנולה - לקניידלעך 200 גרם בשר...