דג לוקוס – מלך הדגים

אירחתי אתמול לארוחה, ובין היתר, למנה העיקרית הגשתי דג לוקוס מטוגן.
קריאות שמחה וההנאה שבקעו מגרונות הסועדים גרמו לי לשמחה גדולה.
מעבר לכך שהמנה מדהימה, משך הכנתה הוא דקות ספורות, והאורחים מחכים לדג ולא להפך.

המרכיבים:

4 פלטים דג לקוס בלי עצמות ועם העור – כ- 200 גרם למנה
4 שיני שום פרוסות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס קמח תופח
1/3 כוס שמן זית לטיגון הדג
50 גרם חמאה לטיגון הדג

אופן ההכנה:

1. לערבב הקמח עם המלח והפלפל השחור.
2. לכסות הדגים בקמח, משני הצדדים ולנער את יתרת הקמח במיותר.
3. למחבת להכניס השמן והחמאה והשום, ולטגן את הדגים, כ- 4 דקות מכל צד ועד שמזהיבים.
4. להגיש מיד.

הפעם הגשתי זאת עם ניוקי וסלט עגבניות שרי.

No Comments Yet.

Leave a comment