טורנדו רוסיני

מנה מושחתת, מפוארת ויקרה להפליא מהמטבח הצרפתי.
נכון, במחיר ההכנה שלה, אפשר כבר לאכול אותה במסעדה, אבל היי - איפה הכיף
להכין אותה בבית, באירוח אינטימי עם זוג חברים אחד, שבאמת, אבל באמת ראוי לכך.
הכנת המנה היא מהירה מאד, אולם יש להכינה בעוד בסועדים ממתינים לה ולא להיפך.
מנה זו הוכנה עבור המלחין האיטלקי ג'ואקינו רוסיני האיטלקי, שידוע היה כנהנתן,
אוהב חיים וגרגרן, שהבין היטב מה היא גסטרונומיה מעולה.

המרכיבים:

4 פרוסות פלה בקר בנות 250 גרם כל אחת, מאמצע הפילה, מנוקות היטב מגידים
4 פרוסות כבד אווז בנות 50 גרם כל אחת, מנוקות מגידים ודם - רצוי באיכות מעולה
8 פרוסות פטריות כמהין שחורות - אני משתמשת בפטריות פרוסות משומרות
4 פרוסות לחם לבן טוב, חתוכות לעגולים בקוטר הבשר, אפויות בתנור עד להזהבה
1/2 כוס יין פורט - יין פורטוגלי אדום מתוק ומחוזק, או מרסלה איטלקי
1 כוס ציר בקר מרוכז
75 גרם חמאה קרה
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר מכל הכיוונים. (הבשר חייב להיות בטמפרטורת החדר).
2. למחבת כבדה וחמה, להכניס מחצית מכמות החמאה, להמיסה ולהשחים בה הבשר.
3. להעביר הבשר לכלי המתאים לתנור, ולאפות 10 דקות בתנור מחומם 200 מעלות.
4. לאותה מחבת, כשהיא חמה מכניסים הפורט ומרתיחים, לא לשכוח לגרד המחבת עם
כף עץ כדי לקבל בחזרה את כל טעמי הבשר שנשארו במחבת.
5. להוסיף את הציר ולבשל עד שמצטמצם לחצי.
6. להוסיף קוביות מיתרת החמאה הקרה, להמיס בציר תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה.
להסיר מהאש - החמאה מסמיכה מעט את הציר והוא נעשה מבריק.
7. למחבת טפלון חמה מאד להכניס את הכבד ולטגן כשתי דקות מכל צד.
זהירות - לא לטגן יותר משתי דקות כי הכבד מוציא את השומנים שבו ומתכווץ.

הרכבת המנה
מניחים פרוסת לחם, מעליה מנת בשר, מעל פרוסת כבד ולבסוף 2 פרוסת כמהין.
מפזרים מעט מהרוטב ומגישים מיד.

צפו לקולות לא שיגרתיים של הסועדים - אנחות, תרועות אושר ושמחה ואפילו גניחות.

כמובן שניתן להכין המנה בלי הכמהין והיא עדיין תהיה עם אפקטים דומים.

No Comments Yet.

Leave a comment